21.9 °C, 3.7 m/s, 60.4 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaLauksaimnieku protesta laikā Jelgavā iespējami satiksmes sastrēgumi (papildināta)
Lauksaimnieku protesta laikā Jelgavā iespējami satiksmes sastrēgumi (papildināta)
04/02/2024

Pirmdien, 5. februārī, arī Jelgavā divās vietās notiks lauksaimnieku organizēts protests. Tā norisē tiks izmantota lauksaimniecības tehnika, tāpēc pilsētā iespējama palēnināta satiksme un sastrēgumi. Lauksaimnieki ar traktoriem pilsētā iebrauks no Dobeles un Elejas puses. Plānotās mītiņu vietas – Hercoga Jēkaba laukumā un stāvlaukumā Pilssalas ielā 1. Plānotais protesta laiks – no pulksten 11 līdz 17.

Protesta dalībnieki no Dobeles novada Jelgavā iebrauks pa Dobeles šoseju un Lielo ielu un virzīsies līdz Hercoga Jēkaba laukumam, kur notiks lauksaimnieku mītiņš.

Savukārt zemnieki no Jelgavas novada uz Jelgavu dosies pa Lietuvas šoseju–Miera ielu–Aizsargu ielu–Loka maģistrāli–Aviācijas ielu–Garozas ielu–Lielo ielu–Pilsalas ielu. Lauksaimnieki mītiņam pulcēsies stāvlaukumā Pilssalas ielā 1 un nepieciešamībās gadījumā arī Peldu ielas galā pie Lielupes, kā bija plānots sākotnēji.

Valsts policija aicina visus satiksmes dalībniekus plānot savu maršrutu laikus, rēķinoties ar iespējamiem satiksmes ierobežojumiem.

Protesta akciju organizē biedrība “Zemnieku saeima”. Zemnieki vēlas panākt Krievijas un Baltkrievijas pārtikas produktu tūlītēja importa aizliegumu bez pārejas perioda, 5 procentu samazinātās pievienotās vērtības nodokļa likmes atjaunošanu Latvijai raksturīgajiem augļiem, ogām un dārzeņiem, birokrātijas mazināšanu lauksaimniecības nozarē, plašāku pieeju apdrošināšanas un apgrozāmo līdzekļu programmām, kā arī atteikšanos no nacionāla līmeņa zemes apgrūtinājumiem vai citiem zemes lietošanas ierobežojumiem.