21.8 °C, 3.9 m/s, 63.8 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaMainīgie laikapstākļi pastiprināti bojā brauktuvju segumu; tiek labotas avārijas bedrītes
Mainīgie laikapstākļi pastiprināti bojā brauktuvju segumu; tiek labotas avārijas bedrītes
26/01/2024

Straujā gaisa temperatūras maiņa no liela sala uz daudz siltāku laiku ar nokrišņiem, slapju sniegu un lietu pastiprināti veicina asfaltētā ceļa seguma pasliktināšanos. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, pilsētas asfaltētajās ielās tiek organizēts avārijas bedrīšu remonts ar auksto asfaltbetonu.

Satiksmei bīstamās jeb avārijas bedres šonedēļ tiek labotas Miera ielas posmā no Platones tilta līdz Aizsargu ielas rotācijas aplim, Pulkveža Brieža ielā, Meiju ceļā, Blaumaņa ielā, Lapskalna ielas posmā no Uzvaras ielas līdz Kazarmes ielai, Pasta ielā, Aviācijas ielā, Bauskas ielā un Viskaļu ielā.

Prioritāri remonts tiek organizēts uz ielām ar intensīvāku satiksmi – uz tranzītielām, kā arī A un B uzturēšanas klases ielām. Ziemas sezonā asfaltseguma ielās ar auksto asfaltu pēc nepilnās tehnoloģijas tiek labotas avārijas bedres – tās, kas ir lielākas par 0,1 kvadrātmetru un dziļākas par 5 centimetriem. Bedrīšu remonts ar nepilno tehnoloģiju nozīmē bedrīšu aizpildīšanu ar asfalta maisījumu, iepriekš iztīrot bedri no netīrumiem, bet bez to malu sagatavošanas. Laika apstākļiem nostabilizējoties un vidējai diennakts gaisa temperatūrai paaugstinoties līdz +10 grādiem, tiks sākts plānveida asfaltbetona bedrīšu remonts ar karsto asfaltu, pielietojot pilno vai nepilno tehnoloģiju. Šobrīd notiekošo remontdarbu mērķis ir novērst satiksmei bīstamas situācijas.

Kā skaidro pašvaldības iestādē “Pilsētsaimniecība”, asfaltbetona segumam ekspluatācijas laikā noveco asfaltbetona saistviela – bitumens. Tā rezultātā asfaltbetons zaudē elastību, kļūst cietāks un trauslāks, sāk veidoties plaisas. Mitros laikapstākļos plaisās iekļūst ūdens, kas, gaisa temperatūrai pazeminoties zem nulle grādiem, sasalst. Ūdenim sasalstot, plaisas pakāpeniski kļūst lielākas, līdz ar to pastiprinās ūdens iekļūšana ceļa konstrukcijā. Tādās vietās transportlīdzekļu kustības rezultātā asfalta gabali atdalās no brauktuves seguma un veidojas bedres. Apstākļos, kad gaisa un seguma temperatūra svārstās ap 0 grādiem un ir daudz nokrišņu, bedres var veidoties ļoti strauji – pat dažu stundu laikā –, tāpēc autobraucēji aicināti būt īpaši uzmanīgi, šķērsojot peļķes uz brauktuves, jo tajās var būt bedres.

2023. gadā ar asfaltbetonu klāto ielu bedrīšu remonta kopējās izmaksas bija 31 6842 eiro, remonts veikts 9908 kvadrātmetru apjomā.

Iedzīvotāji lūgti ziņot par problemātiskajām vietām uz ielām, zvanot pa diennakts iedzīvotāju atbalsta tālruni 8787.