21.9 °C, 3.7 m/s, 60.4 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaLedus skulptūru festivāla laikā – satiksmes ierobežojumi; no 30. janvāra slēgta satiksme Jāņa Čakstes bulvāra posmā
Ledus skulptūru festivāla laikā – satiksmes ierobežojumi; no 30. janvāra slēgta satiksme Jāņa Čakstes bulvāra posmā
26/01/2024

No 2. līdz 4. februārim Jelgavā notiks 25. Starptautiskais ledus skulptūru festivāls, tāpēc pilsētnieki aicināti laicīgi iepazīties ar gaidāmajiem satiksmes ierobežojumiem. Būtiski, ka jau no 30. janvāra pulksten 9 līdz 5. februāra vakaram Jāņa Čakstes bulvāra un Driksas ielas posmā, kā arī Ūdens ielā būs slēgta satiksme.

Pilsētnieki aicināti ņemt vērā, ka Jāņa Čakstes bulvārī, Pasta salā un tuvākajā apkārtnē plānoti satiksmes ierobežojumi, kas stāsies spēkā vēl pirms festivāla. Festivāla galvenā skatuve atradīsies Jāņa Čakstes bulvārī, tāpēc jau no 30. janvāra pulksten 9 līdz 5. februāra aptuveni pulksten 21 būs slēgta satiksme Jāņa Čakstes bulvārī posmā no Raiņa ielas līdz Lielajai ielai, Raiņa iela posmā no Akadēmijas līdz Jāņa Čakstes bulvārim, Ūdens iela un Driksas iela posmā no Akadēmijas ielas līdz Jāņa Čakstes bulvārim. Gājējiem tiks nodrošināta piekļuve krodziņam “Istaba” un Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes 1. un 2. studentu viesnīcai. Bet, lai piekļūtu mājoklim, Raiņa ielas iedzīvotāji aicināti izmantot Elektrības ielu, savukārt citu ēku iedzīvotājiem piekļuve mājoklim tiks nodrošināta. Tāpat no 31. janvāra līdz 5. februārim būs slēgts gājēju tilts “Mītava”, kas no 2. līdz 4. februārim būs pieejams tikai festivāla apmeklētājiem.

Jau no 25. janvāra līdz provizoriski 18. februārim iedzīvotājiem ikdienā būs slēgta piekļuve Pasta salai posmā, kas sākas aiz publiskās slidotavas laukuma, virzienā uz koncertzāli, bet no 1. februāra līdz 5. februāra pulksten 12 Pasta sala būs slēgta jau no Pilssalas ielas. Festivāla laikā piekļuve Pasta salas teritorijai, tostarp slidotavai, būs tikai pasākuma apmeklētājiem.

Organizatori brīdina, ka pasākuma laikā pilsētā iespējama paaugstināta satiksmes intensitāte un sastrēgumi. Autovadītāji aicināti būt uzmanīgi un festivāla laikā izvairīties no braukšanas pār Lielupes tiltu – automašīnas iespējams novietot stāvlaukumos, kas būs pieejami abos upes krastos. Festivāla viesi, kā arī pilsētnieki lūgti sekot līdzi aktuālajai situācijai un satiksmes izmaiņām navigācijas lietotnē “Waze”. Savukārt savlaicīgi iepazīties ar satiksmes ierobežojumiem, piebraucamajiem ceļiem un stāvlaukumiem iespējams satiksmes shēmā.