18.7 °C, 1.9 m/s, 91.3 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaNo 25. janvāra apmeklētājiem slēgta Pasta sala
No 25. janvāra apmeklētājiem slēgta Pasta sala
23/01/2024

No 2. līdz 4. februārim Jelgavā notiks 25. Starptautiskais ledus skulptūru festivāls, kura gaitā 32 mākslinieki no 11 valstīm ledū atveidos pasaules dārgumus. Pilsētnieki aicināti ņemt vērā, ka pasākuma dēļ plānoti satiksmes ierobežojumi un jau no 25. janvāra apmeklētājiem būs slēgta Pasta sala, atstājot piekļuvi publiskajai slidotavai.

Pašvaldības iestādē “Kultūra” norāda: lai sagatavotos festivālam, vairākās pilsētas vietās pakāpeniski tiks ieviesti satiksmes ierobežojumi. Šonedēļ apmeklētājiem tiks slēgta Pasta sala. No 25. janvāra līdz provizoriski 18. februārim iedzīvotājiem ikdienā nebūs pieejams Pasta salas posms, kas sākas aiz publiskās slidotavas laukuma, brīvdabas koncertzāles “Mītava” virzienā (nodrošinot piekļuvi slidotavai un bērnu rotaļu laukumiņam), savukārt no 1. februāra līdz 5. februāra pulksten 12 Pasta sala būs slēgta jau no Pilssalas ielas. Festivāla laikā piekļuve Pasta salai, tostarp slidotavai, būs tikai festivāla apmeklētājiem.

Tuvojoties festivālam, spēkā būs arī citi satiksmes ierobežojumi. Festivāla galvenā skatuve atradīsies Jāņa Čakstes bulvārī, tāpēc jau no 30. janvāra pulksten 9 līdz 5. februāra vakaram būs slēgta satiksme Jāņa Čakstes bulvārī posmā no Elektrības ielas līdz Lielajai ielai, Driksas ielā posmā no Akadēmijas ielas līdz Jāņa Čakstes bulvārim, kā arī Ūdens ielā. Tāpat no 31. janvāra līdz 5. februārim būs slēgts gājēju tilts “Mītava”, kas no 2. līdz 4. februārim būs pieejams tikai festivāla apmeklētājiem.

Organizatori brīdina, ka festivāla laikā pilsētā iespējama paaugstināta satiksmes intensitāte un sastrēgumi. Autovadītāji aicināti būt uzmanīgi un izvairīties no braukšanas pār Lielupes tiltu – automašīnas iespējams novietot stāvlaukumos, kas būs pieejami abos upes krastos. Festivāla viesi, kā arī pilsētnieki lūgti sekot līdzi aktuālajai situācijai un izmaiņām navigācijas lietotnē “Waze”. Savukārt savlaicīgi iepazīties ar satiksmes ierobežojumiem, piebraucamajiem ceļiem un stāvlaukumiem iespējams satiksmes shēmā.

Sīkāka informācija par festivālu, tā programmu un biļešu cenām pieejama ŠEIT.