19.9 °C, 1.4 m/s, 93.8 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaGājēji un autovadītāji aicināti būt uzmanīgi
Gājēji un autovadītāji aicināti būt uzmanīgi
05/01/2024

Pēc intensīvas snigšanas, kas sākās ceturtdien pēcpusdienā, šorīt pulksten 4 ziemas dienests uzsāka tīrīt un ar pretslīdes materiālu kaisīt 3. maršruta ielas jeb visas asfaltētās ielas, kā arī gājēju ietves. Jāņem vērā, ka laukā ir stiprs sals un pretslīdes materiāls zemā gaisa temperatūrā iedarbojas sliktāk. Tāpēc gājējiem lūgums būt uzmanīgiem un autobraucējiem – izvēlēties braukšanas apstākļiem un autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu ātrumu.

Jāpiebilst, ka pilsētā pirmās notīra galvenās ietves, pēc tam tīra šaurākās ietves. To dara ar rokām, tāpēc mazākās ietves tiek notīrītas vēlāk. Ja iedzīvotāji vēlas, pie savām mājām ietves var tīrīt paši, bet, ja tādas iespējas nav, dienas gaitā ietvi notīrīs pašvaldības ziemas dienests.

Iestājoties stipram salam, ūdenskrātuvēs un upēs veidojas ledus kārta. Saskaņā ar pašvaldības rīkojumu “Par aizliegumu atrasties uz ledus” atrasties uz Jelgavā esošo ūdenstilpju ledus ir aizliegts. Rīkojums aizliedz atrasties uz Jelgavas valstspilsētas pašvaldības administratīvajā teritorijā esošo iekšzemju publisko ūdeņu un citu pašvaldības valdījumā esošo ūdeņu ledus, lai neapdraudētu personu dzīvību un veselību. Rīkojuma izpildi kontrolē Jelgavas Pašvaldības policija.

Iedzīvotāji lūgti ziņot par problemātiskajām vietām uz ietvēm un ielām, zvanot Pašvaldības operatīvās informācijas centram pa diennakts iedzīvotāju atbalsta tālruni 8787.

Tāpat arī operatīvie dienesti iedzīvotājus aicina būt vērīgiem un informēt par cilvēkiem, kuri staigā pa ledu. Pašvaldības policijai var ziņot pa tālruni 8550, informāciju var nodot arī Pašvaldības operatīvās informācijas centram pa iedzīvotāju atbalsta tālruni 8787.