21.8 °C, 3.9 m/s, 63.8 %

Ģimene

Sākumlapa JaunumiĢimeneDomes priekšsēdētājs sveic Jelgavas slimnīcā pirmo šogad dzimušo puisīti un pirmo jelgavnieci
Domes priekšsēdētājs sveic Jelgavas slimnīcā pirmo šogad dzimušo puisīti un pirmo jelgavnieci
03/01/2024

Vēlot izturību, lai nepietrūkst ģimenes mīlestības un mazie aug stipri un veseli, trešdien Jelgavas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš, pasniedzot pašvaldības sarūpētas dāvanas, sveica pirmo 2024. gadā Jelgavas pilsētas slimnīcā dzimušo jelgavnieci Aļisu un pirmo slimnīcā šogad dzimušo puisīti Jēkabu un viņu ģimenes.

Pirmais bērniņš, kurš 2024. gadā piepulcējās jelgavnieku saimei, ir meitenīte Aļisa. Viņa Jelgavas pilsētas slimnīcā pasaulē nāca pirmdien, 1. janvārī, pulksten 17.58. Aļisa piedzimstot svēra 3650 gramus un bija 52 centimetrus gara. “Pēc dakteres prognozēm, Aļisai bija jāpiedzimst decembra pēdējās dienās, bet viņa sagaidīja jauno gadu! Vecgada vakarā pasēdējām nelielās ģimenes svinībās, kopīgi sagaidījām jauno gadu, un 1. janvārī pa dienu devos uz slimnīcu. Kad iestājos, nodaļas personāls sacīja: “Būs pirmā jelgavniece!” Biju diezgan izbrīnīta, kad izrādījās – Aļisa ir pirmā šogad Jelgavas slimnīcā dzimusī jelgavniece,” stāsta meitenītes mamma Darja. Aļisa ir pirmais bērns ģimenē. Mamma meitiņai vēl veselību, būt stiprai un ar mērķtiecību sasniegt dzīvē visu.

Bet pirmais Jelgavas slimnīcā dzimušais bērniņš šogad ir zēns Jēkabs, kura mājas ir Jelgavas novadā. Viņš piedzima 1. janvārī piecas minūtes pēc pusnakts un ir arī Latvijā pirmais dzimušais bērns šajā gadā. Arī Jēkabs ir pirmdzimtais Lauras un Helviga ģimenē. “Kas var būt labāks, kā, sākoties jaunajam gadam, saņemt tik kolosālu dāvanu – dēlu! Jaunais gads ir iesācies ļoti labi,” saka Jēkaba tētis Helvigs. Vecāki dēlam vēl veselību un mīlestību, pārējais būšot paša rokās.

Jāpiebilst, ka līdz 3. janvāra pulksten 11 Jelgavas pilsētas slimnīcā bija piedzimuši septiņi bērni.

Pagājušajā gadā Jelgavas slimnīcas Dzemdību un ginekoloģijas nodaļā piedzima 781 bērns – 399 meitenes un 382 zēni, tostarp 11 dvīņu pāri, un tas ir pēdējos piecos gados lielākais piedzimušo dvīņu skaits. Visvairāk bērniņu aizvadītajā gadā slimnīcā piedzimuši jūlijā – 89, tostarp četri dvīņu pāri, maijā (73 jaundzimušie) un martā, kad pasaulē nāca 69 mazuļi.

Savukārt 2022. gadā Jelgavas slimnīcā piedzima 788 bērni – 410 meitenes un 378 zēni, tostarp četri dvīņu pāri, bet vēl gadu iepriekš, 2021. gadā, slimnīcā piedzima 848 mazuļi – 427 meitenes un 421 zēns –, tostarp divi dvīņu pāri.