19.4 °C, 1.6 m/s, 93.9 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsēta2023. gada spilgtākie notikumi Jelgavā
2023. gada spilgtākie notikumi Jelgavā
01/01/2024

Klāt jaunais – 2024. – gads. Kāds ir bijis 2023. gads Jelgavā, ko esam piedzīvojuši, kas tajā paveikts, – piedāvājam nelielu atskatu uz šī gada spilgtākajiem notikumiem mūsu pilsētā.

Modernākā tehnoloģiju vidusskola valstī

Pēc pilnīgas skolas rekonstrukcijas septembrī savās mājās atgriezās Jelgavas Tehnoloģiju vidusskolas skolēni un pedagogi. Droši var teikt, ka tā ir modernākā tehnoloģiju vidusskola valstī, kur radīta tāda mācību vide, lai attīstītu skolēnu praktiskās iemaņas, radošumu un interesi par IT un inženierzinātnēm.

“Alnītī” mācās 160 bērni

Aprīlī atklāts jaunais pašvaldības bērnudārzs “Alnītis” Brīvības bulvārī 31A. Pārbūvētajā ēkā astoņās grupās mācās 160 mazie jelgavnieki.

Valsts prezidents Jelgavā

Latvijas pirmā Valsts prezidenta Jāņa Čakstes 164. dzimšanas dienā Jelgavu apmeklēja Latvijas Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs. Prezidents uzsvēra: “Jelgava ir apvienojusi kvalitatīvu ikdienas dzīvi ar aktīvu uzņēmējdarbības vidi.” Vizītes laikā Jelgavā viņš iestādīja ozolu pērn izveidotajā Prezidentu skvērā, kā arī tikās ar pilsētas vidusskolu jauniešiem, universitātes studentiem un uzņēmējiem.

Bērnudārzs Nameja ielā

Turpinās darbs pie vēl viena bērnudārza būvniecības Jelgavā. Nameja ielas bērnudārza būvniecības projekts tiek iesniegts ES fondu atbalsta saņemšanai. Savukārt šobrīd jau tiek rekonstruētas ielas un sakārtota infrastruktūra ap perspektīvo bērnudārzu.

Aizsargu ielā un rotācijas aplī – jauns segums

Viens no gaidītākajiem darbiem pilsētā – šovasar beidzot sākās Jelgavas apvedceļa rekon­strukcija. Vispirms tika sakārtota Aizsargu iela, un tagad jau ieklāts asfalts arī rotācijas aplī. Darbi turpināsies nākamgad, kad tiks sakārtots arī ceļš Mežciema virzienā.

Bronzas medaļnieki – Dans un Renārs

Maijs pagāja hokeja drudzī. Latvijas hokeja izlase, tostarp Jelgavas hokejisti Renārs Krastenbergs un Dans Ločmelis, pasaules čempionātā izcīnīja vēsturisku panākumu – bronzas medaļas. Karstas bija spēles, un tikpat karsts bija jelgavnieku atbalsts mūsu hokejistiem – tas vienoja un iedvesmoja daudzus! Mūsējos mājās no Tamperes sagaidījām un sveicām īpaši.

Zemgales industriālais parks

Zemgales industriālā parka attīstībai piesaistīts ES fondu finansējums. Projekta kopējās izmaksas plānotas 24,2 miljoni eiro, un tā pirmā kārta paredz Atmodas ielas, Lapskalna ielas un Slokas ielas posmu pārbūvi, kā arī seguma atjaunošanu Meiju ceļa posmā.

Katlumājas no gāzes pāriet uz granulām

“Gren Jelgava” ekspluatācijā nodeva divas lokālās granulu katlumājas – Kalnciema ceļā un Neretas ielā. Abas pārbūvētas pārejai no dabasgāzes izmantošanas uz atjaunīgo energoresursu – koksnes granulu – izmantošanu. Tas uzlabo siltumapgādes drošību pilsētā un vēl vairāk veicina enerģētisko neatkarību.

“Špaktele”

Septembra beigās Jelgavas jaunieši ieguva jaunu centru – “Špaktele” Pasta ielā 44. Tajā jaunieši vecumā no 13 līdz 25 gadiem var aktīvi pavadīt brīvo laiku, apmeklēt pasākumus un aktivitātes, iegūt prasmes dažādās nodarbībās un izpausties radoši.

Nakts pusmaratons atkal Jelgavā

29. jūlijā Jelgavā atkal atgriezās Nakts pusmaratons, un izjust sportisko azartu bija ieradušies gandrīz 2800 dalībnieku. Viņi piedalījās disciplīnās, sākot no mazuļu rāpošanas sacensībām un bērnu skrējiena līdz pat pusmaratonam.

Nojaukts!

Pie pilsētas slimnīcas nojaukts nepabeigtais dzemdību nams. Nākamais solis ir tā vietā uzbūvēt Infekcijas slimību nodaļas un Hronisko pacientu aprūpes nodaļas ēku.

Jūlijā mūs saliedēja Dziesmu un deju svētki

36 Jelgavas kolektīvi – kopumā 1171 dalībnieki – bija daļa no 150. jubilejas Vispārējiem latviešu dziesmu un deju svētkiem. Svētki saviļņoja un aizkustināja!

Pārbūvē Centra pamatskolas stadionu

Jelgavas Centra pamatskolā sākusies stadiona pārbūve. Tur top mūsdienīga sporta infrastruktūra skolai un labiekārtota teritorija, kur varēs aizvadīt mācību stundas, eksperimentēt dabā un iesaistīties interešu izglītības nodarbībās ārpus telpām.

Celtnieku ielas posms – asfaltēts

Lai uzlabotu satiksmes drošību, it īpaši pēc Tehnoloģiju vidusskolas rekonstrukcijas, Celtnieku ielas posmā no Satiksmes ielas līdz Traktoristu ielai ieklāts asfaltbetona segums un ātruma samazināšanai izbūvēts ātrumvalnis.