20 °C, 1.7 m/s, 92.9 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaAicina pieteikt savu kolekciju vai radošos darbus izstādei “Zinītī”
Aicina pieteikt savu kolekciju vai radošos darbus izstādei “Zinītī”
22/12/2023

Jelgavas bērnu un jauniešu bibliotēka “Zinītis” uzrunā ikvienu, kurš aizraujas ar kolekcionēšanu vai radošajiem darbiem, atklāt tos arī citiem pilsētniekiem un veidot savu izstādi bibliotēkas telpās. Tematiskās izstādes notiek reizi mēnesī un pieteikuma termiņš nav ierobežots, kamēr gada grafikā ir pieejamas brīvas vietas.

Bibliotēkas “Zinītis” vadītāja Baiba Karčevska stāsta, ka šāda radošā iniciatīva – veidot bērnu, jauniešu un pieaugušo kolekciju un darbu izstādes – aizsākās pirms vairāk nekā gada. Ikdienā izstādes autoriem tā ir iespēja dalīties ar savu hobiju un atklāt plašākai sabiedrībai savus talantus. Savukārt apmeklētājiem izstādes kļuvušas par iemīļotu pieturas punktu un iedvesmas avotu.

“Šogad pie mums savas izstādes ir veidojuši gan kolekcionāri, gan rokdarbnieki, gan arī skolas vecuma jaunie mākslinieki,” tā B.Karčevska. Tā, viena no pirmajām izstādēm bibliotēkā bija Jura Zborovska seno pulksteņu un fotoaparātu kolekcijas izstāde, kurai sekoja arī citas – leļļu, bizbizmārīšu priekšmetu kolekcijas, rotu un aksesuāru, kā arī gleznu un mīļāko grāmatu ilustrāciju izstādes. “Vēlamies turpināt iesākto iniciatīvu, jo līdz šim tā guvusi lielu atsaucību apmeklētāju vidū. Dažām pilsētas bērnudārzu un skolu grupām ikmēneša bibliotēkas apmeklējums līdz ar jaunas izstādes atklāšanu, nu jau kļuvis par tradīciju,” tā B.Karčevska.

Būtiski uzsvērt, ka pieteikties izstādes izveidei var ikviens interesents – šajā gadījumā nav nedz vecuma, nedz tematikas ierobežojuma. Savukārt izstādes formāts tiks piemeklēts atbilstoši autora vēlmei. “Piemēram, ja kolekcijā ir nelieli un viegli plīstoši priekšmeti, pie mums ir pieejamas slēdzamas, izgaismotas stikla vitrīnas. Savukārt mākslas darbu izstādei ir iespējams izmantot uzstādītās piekares sistēmas,” papildina bibliotēkas vadītāja.

Interesentiem, kuri vēlas dalīties ar savu kolekciju vai radošo darbību, aicināti sazināties ar bibliotēkas vadītāju pa tālruni 63029093 vai interesēties klātienē bibliotēkā Zemgales prospektā 7.