21.3 °C, 4.5 m/s, 63 %

Izglītība

Sākumlapa JaunumiIzglītībaPagarina Jelgavas iedzīvotāja kartes un Jelgavas skolēna apliecības derīguma termiņu
Pagarina Jelgavas iedzīvotāja kartes un Jelgavas skolēna apliecības derīguma termiņu
21/12/2023

Jelgavas domes sēdē grozīti Jelgavas iedzīvotāja kartes un Jelgavas skolēna apliecības lietošanas noteikumi, nosakot, ka līdzšinējās kartes ir derīgas līdz brīdim, kad persona saņem jauno karti, bet ne ilgāk kā līdz 2024. gada 30. jūnijam. Šādas izmaiņas veiktas, lai nodrošinātu to, ka jelgavnieki var saņemt nepārtrauktu pašvaldības atbalstu pilsētas sabiedriskā transporta izmantošanai.

Līdz šim bija noteikts, ka līdzšinējās Jelgavas iedzīvotāja kartes un Jelgavas skolēna apliecības ir derīgas ne ilgāk kā līdz 2023. gada 31. decembrim. Taču joprojām daļa pilsētas iedzīvotāju – it sevišķi tie, kuriem pienākas pašvaldības atbalsts braukšanas maksas segšanai pilsētas autobusos – nav noformējuši jaunā parauga kartes. Lai nodrošinātu, ka arī no 1. janvāra šīs personas var saņemt pašvaldības atbalstu braukšanas maksas segšanai pilsētas autobusos, dome pagarinājusi kartes derīguma termiņu.

Taču vienlaikus pašvaldība mudina tos iedzīvotājus, kuriem jaunās kartes vēl nav, to pēc iespējas ātrāk noformēt.

Jelgavas iedzīvotāja karti ZRKAC Svētes ielā 33 var noformēt pirmdienās no pulksten 14 līdz 19 un ceturtdienās no pulksten 9 līdz 15, iepriekš piesakoties pa tālruni 63082101.

Ierodoties noformēt karti, līdzi jābūt personu apliecinošam dokumentam. Personas fotografēšana tiek nodrošināta uz vietas ZRKAC.

Jāatgādina, ka pensionāriem un politiski represētajām personām, kā arī trūcīgām un maznodrošinātām personām pašvaldība ar Jelgavas iedzīvotāja karti nodrošina 20 bezmaksas braucienus mēnesī pilsētas autobusos.

Savukārt skolēniem Jelgavas skolēna apliecība ir ne tikai identifikācijas līdzeklis, bet ļauj saņemt arī pašvaldības piešķirtos četrus bezmaksas braucienus dienā mācību gada laikā pilsētas sabiedriskajā transportā, kā arī atvieglojumus ēdināšanai skolā.

Skolēni jaunajai Jelgavas skolēna apliecībai tāpat kā līdz šim var pieteikties savā izglītības iestādē.

Jāatgādina, ka pašvaldība apmaksā pirmreizēju jaunās kartes izsniegšanas maksu 7 eiro apmērā un pasta izdevumus visiem izglītojamajiem, kā arī Jelgavā deklarētām trūcīgām, maznodrošinātām personām, pensionāriem un politiski represētajām personām.