22.9 °C, 3.5 m/s, 77.4 %

Sports

Sākumlapa JaunumiSportsNoskaidros Jelgavas čempionus krosmintonā
Noskaidros Jelgavas čempionus krosmintonā
19/12/2023

Gada pirmspēdējā dienā, 30. decembrī, Jelgavas sporta hallē tiks noskaidroti Jelgavas čempioni krosmintonā. Interesenti var pieteikties līdz 25. decembrim.

“Sacensību galvenais mērķis ir iepazīstināt Jelgavas iedzīvotājus un tās viesus ar jaunu rakešu sporta veidu, veicinot aktīvu dzīvesveidu un brīvā laika pavadīšanu. Bet, lai būtu arī sportiskais azarts, tiks arī noskaidroti Jelgavas čempioni gan vienspēlēs, gan dubultspēlēs dažādās grupās,” norāda pasākuma organizators Mārtiņš Žogots.

Čempionātā var piedalīties ikviens bez vecuma ierobežojuma. Būs iespēja startēt vecumam un prasmēm atbilstošā grupā, tomēr, ja kādā no grupām pieteiksies mazāk par četriem dalībniekiem, tā netiks veidota un dalībnieki tiks iekļauti kādā citā grupā. Plānotās grupas: open, open B (iesācēji), sievietes, vīrieši O40, sievietes O40, vīrieši O50, sievietes O50, vīrieši O60, sievietes O60, jaunieši U-18, jaunietes U-18, jaunieši U-16, jaunietes U-16, jaunieši U-14, jaunietes U-14, meitenes U-12, zēni U-12, open dubultspēles, sieviešu dubultspēles, jauktās dubultspēles, dubultspēles jauniešiem U-18, dubultspēles jaunietēm U-18.

Pieteikties var līdz 25.12. pulksten 23:59, reģistrējoties ICO turnīru reģistrācijas sistēmā. Dalībniekiem, kuri sacensībās startēs pirmo reizi, pa e-pastu martins_zogots@inbox.lv vai ziņā uz telefona numuru 29822554 jānosūta dati, kas nepieciešami dalībnieka piereģistrēšanai sistēmā: vārds, uzvārds, dzimšanas datums, pārstāvētais klubs vai dzīvesvieta, telefona numurs, e-pasta adrese. Dalībnieku skaits ir limitēts, tāpēc dalību sacensībās nodrošinās tie, kuri pieteiksies agrāk. Dalības maksa vienspēlēs ir 15 eiro pieaugušo kategorijās un 5 eiro jauniešu kategorijās U-18, U-16, U-14, U-12). Jelgavas valstspilsētas iedzīvotājiem vienspēļu kategorijās tiks piemērota 50 procentu atlaide. Dubultspēlēs dalības maksa ir 5 eiro no spēlētāja. Dalības maksa jāsamaksā sacensību dienā reģistrējoties.

Jelgavas čempionāts krosmintonā norisināsies 30. decembrī Jelgavas sporta hallē. Sacensību sākums – pulksten 10:00, bet reģistrēšanās – no pulksten 9:30. Sacensību pirmā kārta būs kā grupu turnīrs, kurā dalībnieki izkārtoti, balstoties uz aktuālo Latvijas Krosmintona federācijas reitingu. Kategorijās, kurās būs vairāk nekā viena grupa, otrā kārta būs kā izslēgšanas turnīrs, kurā tiks noskaidrots uzvarētājs. Spēles tiesās paši dalībnieki – nākamo spēli tiesās iepriekšējās spēles zaudētājs. Jebkādu strīdu gadījumā galīgo lēmumu pieņems galvenais tiesnesis M.Žogots.

“Krosmintons ir demokrātisks sporta veids, tomēr, lai varētu piedalīties čempionātā, vajadzētu aizvadīt dažus treniņus un apgūt minimālās pamatprasmes,” tā M.Žogots, aicinot interesentus pievienoties viņa vadītajam krosmintona klubam “Krosmintons.lv”.

Jelgavas čempionātu rīko klubs “Krosmintons.lv” sadarbībā ar Jelgavas pašvaldības iestādi “Sporta servisa centrs”.

 

Pasākuma apmeklētājs piekrīt, ka var tikt filmēts un fotografēts. Uzņemtais materiāls var tikt translēts, reproducēts un izplatīts bez ierobežojuma. Sīkāka informācija par personas datu apstrādi Jelgavas pašvaldībā ir pieejama ŠEIT