22.9 °C, 3.5 m/s, 77.4 %

Sports

Sākumlapa JaunumiSportsVK “Jelgava” Latvijas kausa izcīņas finālā piekāpjas “RVS”
VK “Jelgava” Latvijas kausa izcīņas finālā piekāpjas “RVS”
17/12/2023

Šovakar Rīgā norisinājās “Cewood” Latvijas kausa izcīņas volejbolā fināls, kurā tikās sieviešu volejbola komandas “RVS” un “Jelgava”, kas pēdējos gados Latvijas volejbolā ir ierasts duelis. Šoreiz ar 3:0 pārākas bija “RVS” volejbolistes.

Pirmā seta sākumā VK “Jelgava” piedzīvoja nepatīkamu momentu – komandas spēlētāja Amanda Regute guva savainojumu. Tas uz kādu brīdi izsita komandu no sliedēm, tomēr viņas spēja atspēlēt piecu punktu deficītu, un spēle turpinājās punkts punktā. Seta izskaņā labāk nospēlēja “RVS” volejbolistes, uzvarot ar 25:21. Arī otrais sets lielākoties pagāja punkts punktā, bet seta izskaņā veiksmīgākas bija un uzvaru ar 25:18 svinēja “RVS” volejbolistes. Līdz ar to rezultāts pa setiem – 2:0 rīdzinieču labā. Trešo setu jaudīgāk iesāka “RVS” volejbolistes, seta sākumā iegūstot piecu punktu pārsvaru, vēlāk to tikai palielinot un likumsakarīgi arī svinot uzvaru ar 25:9. Līdz ar to rezultātu 3:0 uzvarēja un kausu ieguva “RVS” komanda.

Fināla spēlē VK “Jelgava” rindās rezultatīvākā spēlētāja bija Līva Brēdika, kura guva 10 punktus. Pa 8 punktiem guva Monta Urbāne un Līva Sola.

Sieviešu komanda “Jelgava” cīņu par kausu sāka ar pusfinālu pret “RSU/MSĢ” un, uzvarot ar 3:1 (25:19, 15:25, 25:20, 25:22), iekļuva finālā. Pusfināla spēlē rezultatīvākā VK “Jelgava” spēlētāja bija Līva Sola ar 17 punktiem, Linda Liniņa un Amanda Regute guva pa 12 punktiem.

Jāatgādina, ka “Cewood” Latvijas kausa uzvarētāji gan sieviešu, gan vīriešu konkurencē iegūs tiesības startēt Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) organizētajās Eiropas kausu izcīņas sacensībās 2024./2025. gada sezonā, ja Latvijas Volejbola federācijai tiks piešķirtas dalības kvotas.