25.3 °C, 4.3 m/s, 48.3 %

Pilsēta

Sākumlapa JaunumiPilsētaNo sniega turpina attīrīt brauktuvju malas un iekšpagalmus
No sniega turpina attīrīt brauktuvju malas un iekšpagalmus
14/12/2023

Šonakt ziemas dienests tīrīja 2. maršruta ielas, no sniega iztīrīti arī vairāki stāvlaukumi, tai skaitā pie jaunrades nama «Junda» un Jelgavas Tehnoloģiju vidusskolas. Savukārt šodien plānots tīrīt brauktuvju malas, kur uzstādītas ceļa zīmes «Stāvēt aizliegts», kas pēc grafika ir jāatbrīvo no automašīnām, atsevišķas grantētās ielas un atsevišķos rajonos arī daudzīvokļu māju iekšpagalmus.

Jāuzsver, ka pašvaldības iestāde “Pilsētsaimniecība” organizē sniega tīrīšanu tikai tajos daudzdzīvokļu māju iekšpagalmos, kur zeme ir Jelgavas pašvaldības īpašumā. Dzīvojamo māju iekšpagalmos, kas atrodas uz privātīpašnieku zemes, sniega tīrīšanu jāorganizē zemes īpašniekam vai tā pilnvarotai personai. Zemes piederības statusu bez maksas var iepazīt Valsts zemes dienesta datu publicēšanas un e-pakalpojumu portālā www.kadastrs.lv.

Iedzīvotāji ir aicināti līdzdarboties un ziņot par problemātiskajām vietām uz ietvēm un ielām, zvanot Pašvaldības operatīvās informācijas centram pa diennakts iedzīvotāju atbalsta tālruni 8787.

Jāatgādina, ka Jelgavas pilsētā ziemas dienests asfaltēto ielu tīrīšanu veic pēc trīs izstrādātiem maršrutiem.

Jelgavas pilsētas ielas ar asfaltbetona segumu 1.maršrutā

Jelgavas pilsētas ielas ar asfaltbetona segumu 2.maršrutā

Jelgavas pilsētas ielas ar asfaltbetona segumu 3.maršrutā