26.1 °C, 4 m/s, 49.2 %

2024. gads

Sākumlapa 2024. gads
2024. gads

Jelgavas Nakts pusmaratons notiks 27. jūlijā. Sacensību centrs atradīsies Pasta salā.

 

PROGRAMMA

12:00 reģistrācija un numuru izņemšana EXPO teltī Pasta salā

18:10 mazuļu rāpošana

18:40 starts jūdzes skrējiena dalībniekiem

19:20 starts bērnu skrējieniem

20:45 starts pusmaratona skrējējiem (arī Latvijas čempionātam pusmaratonā)

22:10 starts 5 un 10 kilometru skrējējiem

0:30 apbalvošana

 

BEZMAKSAS AUTOBUSS UZ RĪGU

Pēc pasākuma tiks nodrošināts bezmaksas autobuss uz Rīgu. Plānots, ka tas aties 28. jūlijā pulksten 1:00 no autobusu stāvvietas pie ēkas Čakstes bulvārī 1. Tā kā vietu skaits autobusā ir ierobežots, interesentiem iepriekš jāpiesakās, līdz 26. jūlijam sūtot pieteikumu pa e-pastu Alona.Fomenko@sports.jelgava.lv un norādot tajā vārdu, uzvārdu, distanci un vecuma grupu, ko dalībnieks veiks Jelgavas Nakts pusmaratonā.

 

 

BALVAS JELGAVNIEKIEM

Trīs garāko distanču 1.–6. vietas ieguvēji absolūtajā kopvērtējumā sieviešu un vīriešu konkurencē tiks apbalvoti ar naudas balvām un/vai dāvanu kartēm. Kā ierasts, speciālas balvas paredzētas arī jelgavniekiem, tādējādi mudinot viņus piedalīties un uzrādīt augstvērtīgus rezultātus. Viena sieviete un viens vīrietis, kuri uzrādīs augstvērtīgāko rezultātu starp jelgavniekiem pusmaratona, 5 vai 10 kilometru distancē, vērtējot pēc  World Athletics punktu tabulas, saņems naudas balvu 250 eiro – uz šo balvu varēs pretendēt dalībnieki, kuri pārstāv Jelgavu vai kādu no Jelgavas sporta skolām vai klubiem. Naudas balva 500 eiro vērtībā paredzēta Jelgavas komandai ar lielāko dalībnieku skaitu, summējot visas distances, tostarp bērnu skrējienus un jūdzes skrējienu.

 

 

JELGAVAS SPORTA SKOLU UN KLUBU AUDZĒKŅIEM – DALĪBA BEZ MAKSAS

Lai veicinātu jauniešu iesaisti pilsētas sporta pasākumos, Jelgavas sporta skolu un sporta klubu audzēkņiem tika piedāvāta iespēja Jelgavas Nakts pusmaratonā 5 kilometru, 10 kilometru vai pusmaratona distancē piedalīties bez maksas – 500 jauniešiem, kas dzimuši 2005.–2013. gadā un pārstāv kādu no Jelgavas sporta skolām – Jelgavas Bērnu un jaunatnes sporta skolu, Jelgavas Specializētās peldēšanas skolu, Jelgavas Ledus sporta skolu vai “Futbola skolu Jelgava” – vai Jelgavas pašvaldības iestādes “Sporta servisa centrs” reģistrā reģistrētajiem sporta klubiem.

Jāņem vērā, ka saskaņā ar skrējiena nolikumu 5 un 10 kilometru distancē var piedalīties ikviens bez vecuma ierobežojuma, savukārt pusmaratona jeb 21,0975 kilometru distancē var startēt 2006. gadā dzimuši un vecāki dalībnieki (jaunākiem dalībniekiem, ejot pēc numura, jāuzrāda vecāka vai pilnvarotā pārstāvja rakstiska atļauja).

 

 

IEMAINI MEDAĻU PRET KOKU!

Domājot par ilgtspēju, ikvienam Jelgavas Nakts pusmaratona dalībniekam būs iespēja atteikties no  savas medaļas, iemainot to pret dalībnieka vārdā iestādītu koku, ko organizatori nodrošinās, sadarbojoties ar ziedot.lv un iesaistoties projektā “Dzēs CO2 pēdas nospiedumu!”. Tas, ka dalībnieks vēlas attiekties no medaļas, jānorāda reģistrējoties.

 

 

JŪDZES SKRĒJIENS – PIEEJAMS IKVIENAM

Jūdzes –1,6 kilometru – skrējiens notiks bez laika kontroles un ar iespēju skriet pilnībā bez maksas, reģistrācijas laikā atsakoties no medaļas. Tādējādi ikviens interesents varēs piedalīties pasākumā un izbaudīt skriešanas svētkus. Ja jūdzes skrējiena dalībnieks tomēr vēlēsies saņemt piemiņas medaļu, tad maksa būs pieci eiro. Organizatori aicina garo distanču skrējējus izmantot šo iespēju un piedalīties jūdzes skrējienā kā iesildīšanās skrējienā.

 

 

TRENIŅI

Lai sagatavotos Jelgavas Nakts pusmaratonam, interesenti aicināti uz skriešanas treniņiem. Tie notiks, sākot no 8. maija, trešdienās pulksten 19:00 Pasta salā. Dalība treniņos ir bez maksas un iepriekšējas pieteikšanās. Treniņi notiks Jelgavas vieglatlēta četrkārtēja Latvijas čempiona 100 kilometru skrējienā Toma Komasa vadībā. “Tiks izveidots treniņu plāns katrai nedēļai, kas būs pieejams internetā, tādējādi dalībnieki varēs trenēties arī patstāvīgi,” papildina Jelgavas pašvaldības iestādes “Sporta servisa centrs” sporta pasākumu organizatore Aļona Fomenko. Treniņu plānu izstrādājis skriešanas kluba “Mitauer” skrējējs T.Komass un tas pieejams ŠEIT. “Treniņu plānā slodze ir dozēta pēc intensitātes, un tiks izstrādātas trīs programmas – iesācējiem, aktīvajiem un sportistiem. Un tas ļaus katram būt aktīvam visu nedēļu, tādējādi gan uzlabojot savu fizisko formu, gan palīdzot labāk sagatavoties Jelgavas Nakts pusmaratonam,” stāsta T.Komass.

Treniņi notiks līdz 4. septembrim.