19.2 °C, 3.1 m/s, 70.3 %

Izglītība

Sākumlapa JaunumiIzglītībaJelgavas ZRKAC – labākais pieaugušo neformālās izglītības centrs Latvijā
Jelgavas ZRKAC – labākais pieaugušo neformālās izglītības centrs Latvijā
06/12/2023

Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centrs (ZRKAC) atzīts par 2023. gada labāko pieaugušo neformālās izglītības centru Latvijā, saņemot pieaugušo neformālās izglītības balvu “Saules laiva”. Jāpiebilst, ka šī jau ir otrā reize, kad ZRKAC saņem šo apbalvojumu.

Balva “Saules laiva” tiek pasniegta par nozīmīgu ieguldījumu pieaugušo neformālās izglītības procesa veicināšanā un kvalitatīva mācību procesa nodrošināšanā, kā arī atbalsta sniegšanā mācībās pieaugušo neformālās izglītības ietvaros.

ZRKAC izsaka lielu pateicību vērtēšanas komisijai un uzticamajiem Jelgavas valstspilsētas iedzīvotājiem par atbalstu un kopīgu degsmi nemitīgi pilnveidoties un turpināt izglītoties visa mūža garumā. “Paldies ikvienam, kas par zināšanu un praktisko prasmju ieguves vietu izvēlējies  ZRKAC,” uzsver iestādē.

Jāpiebilst, ka šī jau ir otrā reize, kad “Saules laiva” atceļojusi uz Jelgavu. Pirmo reizi balva “Saules laiva” ZRKAC tika pasniegta konkursa dibināšanas gadā – 2016. gadā, savukārt otro reizi – šodien, 6. decembrī. “Saules laiva” ir bronzas skulptūra, kas atveido folklorā sastopamu saules laivas tēlu, simbolizējot atjaunotni un attīstību. Tās autors ir tēlnieks Aivars Gulbis. Šī ir ceļojoša balva, kas gadu no gada tiek nodota konkursa uzvarētājiem.

Konkursu jau astoto gadu organizē Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) un EPALE Latvija Nacionālā atbalsta dienests. Šajā gadā konkursam “Saules laiva” kopumā tika izvirzīti 13 nominanti, kuru pieteikumus vērtēja IZM apstiprināta ekspertu komisija, kuras sastāvā bija pieaugušo izglītības jomas profesionāļi.

Balva tiek piešķirta IZM “Erasmus+” projekta “EPALE Nacionālais atbalsta dienests” ietvaros.