20.2 °C, 1.6 m/s, 96.8 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaLabdarības akcijā aicina sarūpēt Ziemassvētku dāvanas bērniem patvēruma meklētājiem
Labdarības akcijā aicina sarūpēt Ziemassvētku dāvanas bērniem patvēruma meklētājiem
05/12/2023

Sabiedrības integrācijas fonds (SIF) aicina iepriecināt Ziemassvētkos ar dāvanām bērnus, kas aug patvēruma meklētāju ģimenēs Latvijā. Šogad plānots sagādāt 100 dāvanas bērniem no Afganistānas, Baltkrievijas, Irākas, Krievijas, Sīrijas, Turcijas, Nigērijas un Kongo. Jelgavnieki dāvanas var nogādāt SIF Zemgales filiālē – Vienas pieturas aģentūrā Jelgavā Skolotāju ielā 8 (107. kabinets).

“Ziemassvētki ir īpašs laiks, kad palīdzēt sajust brīnumu,  radīt siltumu un patiesu prieku. Bērni ir vistrauslākā sabiedrības daļa, tādēļ aicinām iepriecināt patvēruma meklētāju bērnus no dažādām valstīm, kuri pie mums ir raduši mieru no kara un nedrošības. Vairosim prieku un labestību!” mudina Sabiedrības integrācijas fonda sekretariāta direktore Zaiga Pūce.

Labdarības akcija norisinās līdz 14. decembrim, tajā aicināts piedalīties ikviens Latvijas iedzīvotājs, uzņēmums, nevaldības organizācijas, kā arī valsts un pašvaldību iestādes. Bērni dāvanās visvairāk priecāsies saņemt spēles, grāmatas, rotaļlietas, lelles, siltas drēbes, zīmuļus un flomāsterus, saldumus un sporta piederumus.

Kā tiek organizēta dāvanu nodošana?

  • Interesenti aicināti zvanīt pa tālruni 29618055, lai vienotos par to, kuram bērnam sagādāsiet dāvanu.
  • Iesaiņotu dāvanu ar apsveikuma kartīti jānogādā Sabiedrības integrācijas fonda Zemgales filiālē – Vienas pieturas aģentūras telpās Jelgavā Skolotāju ielā 8 darba dienās no pulksten 9 līdz 17.
  • Sadarbībā ar biedrību “Latvijas Sarkanais Krusts” un patvēruma meklētāju izmitināšanas centru “Mucenieki” īsi pirms Ziemassvētkiem dāvanas tiks nogādātas bērniem.

Ar plašāku informāciju par labdarības akcijas norisi iespējams iepazīties SIF tīmekļvietnē www.sif.gov.lv un sociālajos tīklos.