19.2 °C, 3.1 m/s, 70.3 %

Izglītība

Sākumlapa JaunumiIzglītībaMazajiem jelgavniekiem dāvina Ziemassvētku teātra izrādi
Mazajiem jelgavniekiem dāvina Ziemassvētku teātra izrādi
05/12/2023

Ziemassvētku gaidīšanas laikā Jelgavas pašvaldība pilsētas pirmsskolas izglītības iestāžu piecgadniekiem un sešgadniekiem, kā arī 1.–4. klašu skolēniem sarūpējusi dāvanu – Ziemassvētku izrādi. Pirmie šodien izrādi Jelgavas kultūras namā apmeklē pašvaldības bērnudārzu “Alnītis”, “Gaismiņa”, “Kamolītis”, “Kāpēcīši” un “Ķipari” bērni. Izrāde Jelgavas kultūras namā tiks rādīta no 5. līdz 8. decembrim, un kopumā uz izrādi un tikšanos ar Ziemassvētku vecīti aicināti vairāk nekā 4300 mazo pilsētnieku.  

Šogad bērnus priecē izrāde “Ziemassvētku stāsts” pēc Čārlza Dikensa darba “Ziemassvētku dziesma prozā jeb Ziemassvētku spoku stāsts” motīviem, ko mazajiem jelgavniekiem rāda Ādolfa Alunāna Jelgavas teātra aktieri Andra Bolmaņa režijā. “Caur stāsta galvenā varoņa Skrūdža piedzīvojumu izrāde vēsta par svarīgām vērtībām, par ko īpaši aizdomājamies Ziemassvētku laikā, – labestību, līdzjūtību, palīdzību tuvākajiem un svētku radīšanas prieku. Šajā svētku gaidīšanas laikā notiks brīnumi, un pat mantkārīgais un skopais īgņa Skrūdžs, kurš ieradis domāt tikai par sevi, sapratīs, ka ir laiks mainīt savu attieksmi pret dzīvi un apkārtējiem,” stāsta režisors A.Bolmanis. Muzikālo noformējumu veidojis Uldis Timma, dziesmu tekstu autore – Marta Bolmane, scenogrāfijas un gaismu mākslinieks – Kārlis Freibergs.

Jelgavas pirmsskolas izglītības iestāžu piecgadnieki un sešgadnieki, kā arī 1.–4. klašu skolēni ielūgumu uz izrādi saņem savā izglītības iestādē. Jāpiebilst, ka vienlaikus Ziemassvētku sveiciens paredzēts arī ikvienam mazajam jelgavniekam, kuram ir pieci vai seši gadi un kurš neapmeklē pirmsskolas izglītības iestādi, kā arī 1.–4. klašu skolēniem, kuriem ir mājmācība. Šo bērnu vecāki par iespēju apmeklēt Ziemassvētku izrādi aicināti sazināties pa tālruni 63048800 vai 63005558.

Jāpiebilst, ka “Ziemassvētku stāstu” ikviens interesents par maksu Jelgavas kultūras namā varēs noskatīties 2024. gada 21. janvārī pulksten 16. Biļešu cena – 4 un 3 eiro. Biļetes pieejamas “Biļešu paradīze” kasēs un vietnē bilesuparadize.lv.