22.9 °C, 3.5 m/s, 77.4 %

Sports

Sākumlapa JaunumiSportsMākslas vingrotājas – Latvijas čempiones grupu vingrojumos juniorēm
Mākslas vingrotājas – Latvijas čempiones grupu vingrojumos juniorēm
05/12/2023

Mēneša sākumā, 2. un 3. decembrī, Daugavpilī notika Latvijas čempionāts mākslas vingrošanā. Jelgavas Bērnu un jaunatnes sporta skolas (BJSS) komanda izcīnīja 1. vietu grupu vingrojumos juniorēm, savukārt individuāli izcīnīta 3. vieta daudzcīņā un divas medaļas atsevišķos vingrojumu veidos.

Jelgavas BJSS komanda izcīnīja 1. vietu junioru (2008.–2010. gadā dzimušās meitenes) grupu vingrojumos savā sporta klasē piecu komandu konkurencē. Komandas sastāvs: Darja Andrejeva, Damiana Karpoviča, Anastasija Ivanova, Reičela Rozentāle, Veronika Vazne.

Savukārt individuāli Jelgavas BJSS audzēknēm viena bronzas medaļa. To izcīnīja Zlata Karpoviča senioru grupā (2007. gadā dzimušas un vecākas sportistes) kopvērtējumā, summējot rezultātus vingrojumā ar apli, ar bumbu, ar vālēm un ar lenti. Zlata visos četros veidos iekļuva arī finālā, turklāt vingrojumā ar vālēm izcīnīja 2. vietu. Savukārt Darja Andrejeva daudzcīņas kopvērtējumā izcīnīja 10. vietu. No visiem četriem veidiem finālā viņa iekļuva vingrojumā ar vālēm, kur izcīnīja 7. vietu. Senioru grupā pavisam startēja 30 sportistes.

Juniore Anastasija Ivanova daudzcīņā izcīnīja 10. vietu starp 45 vingrotajām pēc divām atlases sacensībām. Viņa tika divos finālos no četriem un vingrojumā ar vālēm ieguva 3. vietu. Tā Anastasijai ir pirmā Latvijas čempionāta medaļa.

Vingrotāju treneres ir Irina Smelova un Veronika Djumina.