17.4 °C, 1 m/s, 97.9 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaMuzejā apskatāma jauna izstāde, kas aicina aizdomāties par mirkļa burvību
Muzejā apskatāma jauna izstāde, kas aicina aizdomāties par mirkļa burvību
01/12/2023

No šodienas, 1. decembra, Ģederta Eliasa Jelgavas vēstures un mākslas muzejā durvis vērusi jauna gleznu un zīmējumu izstāde – Ilzes Egles personālizstāde „Mīlestības pieskāriens”.

Personālizstādē „Mīlestības pieskāriens” aplūkojami zīmējumi un gleznas, kuras vieno sapņains un rotaļīgs mākslinieces pasaules redzējums caur krāsu laukumiem, līnijām, abstraktām formām un figuratīviem tēliem.

„Es gribu, lai cilvēki no manas izstādes aiziet ar sajūtu par mirkļa burvību. Par to, ka vēloties būt tuvāk bezgalībai, mēs šeit esam tikai uz mirkli,” saka māksliniece, papildinot: “Es gribu lai mēs novērtējam šos mirkļus. Varbūt tāpēc man mākslā vispievilcīgākais šķiet asociatīvais, subjektīvais, arī stāstošais, līdz galam nepateiktais. Turklāt šajā procesā ir kaut kas maģisks, tas ir saistīts ar sapņošanu.”

I.Egle dzimusi divu mākslinieku ģimenē un, cik vien sevi atceras, vienmēr ir zīmējusi. “Mani vecāki man pavēra durvis uz mākslas pasaules burvību un iemācīja sapņot. No pirmajiem lielajiem zīmējumiem divu, trīs gadu vecumā manī joprojām ir mīlestība uz lielām formām, monumentālismu,” tā I.Egle.

Māksliniece ir beigusi Jāņa Rozentāla Rīgas mākslas vidusskolu un Latvijas Mākslas akadēmiju, studijas papildinot Itālijā, kur studējusi arī Teoloģiju un mākslas menedžmentu. Daudzus gadus Ilze darbojusies kultūras projektos, ir Latvijas Mākslinieku savienības biedre. Ilzes darbi ir privātās kolekcijās un māksliniece ir piedalījusies izstādēs ar zīmējumiem, gleznām, ilustrācijām un fotogrāfijām Latvijā, Zviedrijā, Norvēģijā, Velsā, Itālijā, Spānijā, Portugālē, Kanādā un Austrālijā.

Izstāde “Mīlestības pieskāriens” muzejā aplūkojama līdz 2. janvārim. Ģederta Eliasa Jelgavas vēstures un mākslas muzejs apmeklētājiem atvērts no otrdienas līdz svētdienai no pulksten 10 līdz 17, bet pirmdienās muzejs ir slēgts.