21.6 °C, 2.8 m/s, 94.2 %

Sports

Sākumlapa JaunumiSportsJLSS šorttrekisti startē pasaules kausā junioriem
JLSS šorttrekisti startē pasaules kausā junioriem
27/11/2023

Šosezon pirmo reizi notiek Pasaules kauss šorttrekā junioriem. Tam būs trīs posmi, no kuriem pirmais jau aizvadīts. Tajā startēja arī Jelgavas Ledus sporta skolas (JLSS) šorttrekisti. Labāko rezultātu uzrādīja Linards Reinis Laizāns (attēlā), kuram 8. vieta 1000 metru distancē.

“Pasaules kauss junioriem notiek pirmo reizi. Tajā pasaules labākie juniori vecumā no 15 līdz 19 gadiem sacenšas vienā grupā. Junioru Pasaules kauss notiek ļoti līdzīgi kā pieaugušajiem – sportistam katrā posmā ir iespēja startēt divās distancēs un stafetē. Katrā posmā ir četras distances,” Jelgavas pašvaldības iestādei “Sporta servisa centrs” stāsta šorttreka trenere Evita Krievāne.

Pasaules kausa pirmais posms notika Nīderlandes pilsētā Leuvardenā. No Latvijas tajā startēja deviņi sportisti, tostarp trīs no JLSS: Linards Reinis Laizāns, Māris Jānis Šternmanis un Madara Gintere. Labāko rezultātu sasniedza Linards Reinis Laizāns, kuram 8. vieta 1000 metru distancē. Savukārt 500 metru distancē viņam 13. vieta. Viņš bija iekļauts arī Latvijas MIX stafetes sastāvā, bet mūsu komanda palika bez rezultāta.

Nākamais Pasaules kausa posms junioriem notiks 2. un 3. decembrī turpat, Nīderlandes pilsētā Leuvardenā, un tajā startēs tikai divi Latvijas pārstāvji – Linards Reinis Laizāns un Māris Jānis Šternmanis. Pasaules kausa trešais posms notiks 17. un 18. februārī Nīderlandes pilsētā Hērenvēnā.