24.8 °C, 1.1 m/s, 64.2 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaSāk veidot svētku egli Hercoga Jēkaba laukumā
Sāk veidot svētku egli Hercoga Jēkaba laukumā
20/11/2023

Sākta pilsētas centrālās egles metāla konstrukcijas uzstādīšana Hercoga Jēkaba laukumā. Tajā tiks ievietotas vairāk nekā 30 mazākas egles, lai izveidotu aptuveni 18 metrus augstu lielo svētku egli. Jelgavnieki to kopīgi iedegt aicināti Pirmajā adventē, 3. decembrī, pulksten 17.30.

Egles konstrukcijas uzstādīšanas process ir tehnoloģiski sarežģīts, līdz ar to darbi sākti savlaicīgi. Iestādē “Pilsētsaimniecība” skaidro, ka vērā tiek ņemti arī mainīgie laikapstākļi – novembrī nereti ir brāzmains vējš, un tad nav iespējams strādāt augstumā, līdz ar to jāierēķina papildu laiks.

Līdzko egles konstrukcija būs salikta, tajā ievietos vairāk nekā 30 dabiskās egles, kuru vainaga augstums ir no 3,5 līdz 6,5 metriem. Pēcāk eglē tiks izvietotas spuldzīšu virtenes un rotājumi. Egles dekorēšanai izmantos dažāda izmēra bumbas pērļu, zelta un brūnā krāsā un silti baltas LED gaismiņu virtenes. Egli apspīdēs četri prožektori. Savukārt Hercoga Jēkaba laukumā līdz ar tumsas iestāšanos koku vainagos iemirdzēsies LED gaismiņu aizkari un iedegsies trīs arkas ar krītošo zvaigžņu motīviem, kas veidos gaismas aleju ar skatu uz egli.