24.3 °C, 4.5 m/s, 52.7 %

Sports

Sākumlapa JaunumiSportsJelgavā notiks UEFA telpu futbola Čempionu līgas Elites kārtas turnīrs
Jelgavā notiks UEFA telpu futbola Čempionu līgas Elites kārtas turnīrs
19/11/2023

Novembra beigās un decembra sākumā Latvijas čempioni “Riga FC” aizvadīs UEFA telpu futbola Čempionu līgas Elites kārtas turnīru, uzņemot pretiniekus no Spānijas, Francijas un Itālijas.

Šajā turnīra posmā dalību sacensībās turpina kontinenta 16 spēcīgākās komandas. “Riga FC” Elites kārtas turnīru aizvadīs no 29. novembra līdz 2. decembrim Zemgales Olimpiskajā centrā Jelgavā. Latvijas komandas pretinieki būs četrkārtējie Čempionu līgas uzvarētāji “Barҫa” no Spānijas, arī pērn Elites kārtu sasniegušie Itālijas čempioni “Cittá di Eboli” un “Étoile Lavalloise” no Francijas, kuri aizvada savu debijas sezonu Čempionu līgā. Grupas spēcīgākā komanda kvalificēsies “Final four” turnīram, kas paredzēts maijā.

Spēles Zemgales Olimpiskajā centrā notiks 29. un 30. novembrī un 2. decembrī, katru dienu aizvadot pa diviem mačiem. Līdz 22. novembrim dienas biļete maksās 10 eiro, sākot no 23. novembra – 15 eiro. Biļetes var iegādāties šeit.

Kā informē Latvijas Futbola federācija, augustā “Riga FC” izcīnīja 1. vietu Salaspilī notikušajā priekšsacīkšu kārtas turnīrā, bet oktobrī bija labākā pamatkārtas sacensībās Čehijā. Pērn klubs, startējot ar nosaukumu FC “Petrow/Jelgava” Čempionu līgā pirmoreiz sasniedza pamatkārtu.

Elites kārtā Latvija iepriekšējo reizi bija pārstāvēta 2016. gadā, kad tas bija pa spēkam komandai “Nikars”.

 

UEFA telpu futbola Čempionu līgas Elites kārtas turnīrs (ZOC)

29. novembrī

16:00 “Barҫa” (Spānija)–“Cittá di Eboli” (Itālija)

19:00 “Étoile Lavalloise” (Francija)–“Riga FC” (Latvija)

 

30. novembris

16:00 “Étoile Lavalloise” (Francija)–“Barҫa” (Spānija)

19:00 “Riga FC” (Latvija)–“Cittá di Eboli” (Itālija)

 

2. decembris

14:00 “Cittá di Eboli” (Itālija)–“Étoile Lavalloise” (Francija)

17:00 “Riga FC” (Latvija)–“Barҫa” (Spānija)