21.7 °C, 1 m/s, 85.4 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaApsveic Latviju dzimšanas dienā!
Apsveic Latviju dzimšanas dienā!
18/11/2023

18. novembris, Latvijas Republikas Proklamēšanas diena, ir viena no svarīgākajām mūsu valsts vēsturē. Sveicot Latviju 105. dzimšanas dienā, ikviens iedzīvotājs šodien visas dienas garumā aicināts nolikt ziedus un svecītes pie Latvijas pirmā Valsts prezidenta Jāņa Čakstes pieminekļa. Par godu svētkiem ziedus pie pieminekļa šodien nolika arī pilsētas vadība.

Atzīmējot Latvijas Republikas proklamēšanas 105. gadadienu, iedzīvotāji 18. novembrī aicināti piedalīties valsts svētku pasākumos pilsētā. Piespraudīsim sarkanbaltsarkano lentīti, līdzdarbosimies un radīsim svinīgu noskaņu kopā!

Iedzīvotāji gaidīti koncertos Hercoga Jēkaba laukumā, aicināti piedalīties zibakcijā, kopīgi veidojot deju Latvijai dzimšanas dienā, bet vakara noslēgumā, no pulksten 17 līdz 22, – uz Jelgavas Svētās Trīsvienības baznīcas torņa fasādes vērot 3D multimediālu stāstu “Uzplaukums. Jelgava – Zemgales zvaigzne”, kas vakara gaitā tiks atkārtots ik pēc desmit minūtēm.

Svētku pasākumu programma pieejama ŠEIT.

Jāatgādina, ka 1918. gada 18. novembrī Latvijas Tautas padome Rīgas pilsētas 2. teātra (pašreizējā Latvijas Nacionālā teātra) ēkā paziņoja, ka suverēnā valsts vara Latvijā ir pārgājusi tās rokās un vērsās pie Latvijas pilsoņiem ar uzsaukumu, kurā pasludināja, ka Latvija ir patstāvīga, neatkarīga un demokrātiska republika un to vada Latvijas Pagaidu valdība.