26.6 °C, 5 m/s, 48.1 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaJelgavas Autobusu parks izveidojis mobilo lietotni
Jelgavas Autobusu parks izveidojis mobilo lietotni
17/11/2023

Valsts svētkos, 18. novembrī, Jelgavas Autobusu parks pasažieriem sāks piedāvāt jaunu mobilo lietotni – JAP.LV. Lejuplādējot lietotni savā viedtālrunī, turpmāk tai būs iespējams piesaistīt savu abonementa biļešu e-karti un par braucienu norēķināties ar viedtālruni tiešsaistes režīmā. Tāpat aplikāciju varēs lietot tie pasažieri, kuriem nav savas e-kartes, jo, lietotni lejuplādējot savā viedtālrunī, tajā tiks izveidota digitālā v-karte, kuru var izmantot tāpat kā parasto e-karti norēķiniem par braucienu pilsētas sabiedriskajā transportā.

Lai sāktu lietot mobilo lietotni JAP.LV, pasažierim vispirms tā jālejuplādē un jāuzstāda savā viedtālrunī, pēc tam tajā jāaktivizē digitālā v-karte vai jāpievieno esošā e-karte, ievadot tās numuru un sagaidot, kad lietotnes administrators to aktivizēs. Aplikācijas lietotājs vienlaicīgi var izmantot tikai vienu no pievienotajām kartēm. Kuru karti aktivizēt, paliek paša lietotāja ziņā. Norēķināties Jelgavas sabiedriskajā transportā turpmāk pasažieri varēs gan ierastajā veidā ar e-karti, validējot to pie kases aparāta, gan izmantojot mobilo lietotni viedtālrunī, noskenējot autobusā izvietoto kvadrātkodu, pēc kā viedtālruņa ekrānā parādīsies konkrētā brauciena e-biļete, kas būs jāuzrāda autobusa vadītājam. Uz e-biļetes būs redzams maršruta numurs un nosaukums, brauciena validēšanas datums un laiks, autobusa identifikatora numurs un pulsējoša autobusa piktogramma, kas būs aktīva piecas minūtes un liecinās, ka e-biļete ir validēta šim braucienam.

Jelgavas Autobusu parka valdes loceklis Gints Burks uzsver, ka jaunā lietotne ne tikai ļaus ātrāk veikt norēķinus par braucienu, tādējādi pieturvietās samazinot autobusu stāvēšanas laiku, bet arī pasažieriem tajā būs ērti sekot līdzi izmantoto braucienu vēsturei un atlikušo braucienu skaitam kartē, kā arī turpat to papildināt ar internetbankas starpniecību. Proti, pasažieri gan e-kartes, gan digitālās v-kartes varēs papildināt jebkurā laikā un vietā ar sev vēlamo braucienu skaitu, kas ļaus ietaupīt laiku un naudu, norēķinoties par braucieniem Jelgavas sabiedriskajā transportā ar digitāliem norēķiniem.

Jāatgādina, ka iedzīvotāji var iegādāties abonementu biļešu e-karti 10, 20, 40 vai 60 braucieniem, kas jāizmanto sešu mēnešu laikā. Jo lielāks braucienu skaits tiek izvēlēts, papildinot e-karti, jo lielāka atlaide vienam braucienam tiek piemērota. Piemēram, ja, maksājot ar bankas karti, viens brauciens pilsētas sabiedriskajā transportā maksā 0,85 eiro, tad, iegādājoties e-kartē vai digitālajā v-kartē 40 braucienus par 30 eiro, viena brauciena cena ir 0,75 eiro; iegādājoties 60 braucienus par 42 eiro, viena brauciena cena ir 0,70 eiro.

Kopš 2016. gada oktobra apgrozībā laists vairāk nekā 14 000 e-karšu, un šogad līdz novembrim ar abonementa biļeti reģistrēti jau 342 157 braucieni, kas ir 14,8 procenti no visiem braucieniem pilsētas autobusos.

Jāpiebilst, ka iegādāties e-karti un to papildināt joprojām var arī Jelgavas autoostā, visās pilsētas pasta nodaļās un Ozolnieku pasta nodaļā. Savukārt papildināt e-karti var gan tīmekļvietnē www.jap.lv, gan mobilajā lietotnē “Mobilly” un ar 18. novembri JAP.LV lietotnē. Juridiskās personas e-kartes var iegādāties Jelgavas Autobusu parka birojā Meiju ceļā 62. Vairākkārt izmantojamās e-kartes cena ir 2,50 eiro.

Jelgavas Autobusu parks ir izgatavojis jauna dizaina e-kartes, kuras pasažieri turpmāk varēs iegādāties minētajās tirdzniecības vietās, kad būs beigušās iepriekšējā dizaina kartes.