26.6 °C, 5 m/s, 48.1 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaZiemas dienests ir gatavs darbam un seko līdzi laikapstākļiem
Ziemas dienests ir gatavs darbam un seko līdzi laikapstākļiem
16/11/2023

Laika prognozes liecina, ka tuvākajās dienās Latvijā pakāpeniski sāksies meteoroloģiskā ziema. Šonedēļ Jelgavā sākusies ielu uzturēšanas ziemas sezona. Tas nozīmē, ka visu diennakti tiek sekots līdzi laikapstākļiem, lai nokrišņu laikā un līdz ar apledojuma veidošanos maģistrālās ielas un tiltu brauktuves nekavējoties apstrādātu ar pretslīdes materiālu. Pašvaldības iestādē “Pilsētsaimniecība” norāda – ziemas dienests ir gatavs darbam.

Ziemas dienests no 15. novembra dežurē visu diennakti, lai nokrišņu laikā un līdz ar apledojuma veidošanos nekavējoties veiktu maģistrālo ielu un tiltu brauktuvju apstrādi. Vienlaikus arī Jelgavas pašvaldības operatīvās informācijas centra un “Pilsētsaimniecības” speciālisti seko līdzi ielu meteoroloģisko staciju datiem, un regulāri notiek informācijas apmaiņa par esošo situāciju un laikapstākļu prognozēm.

Ielu un tiltu segumu uzturēšanu ziemas sezonā veiks kompleksās ielu tīrāmās un kaisāmās mašīnas, bet pilsētas ietvju mehanizēto tīrīšanu/slaucīšanu un kaisīšanu ar pretslīdes materiāliem nodrošinās mazā traktortehnika un sētnieki.

Jāatgādina, ka pretslīdes materiāla – sāls maisījuma – kaisīšana uz ietvēm notiek, izvērtējot laikapstākļus, sevišķi pie mainīgām gaisa temperatūrām, ietvju seguma mitrumu un ledus kārtas iespējamu veidošanos, pazeminoties gaisa temperatūrai. Ietvju kaisīšana ir preventīvs pasākums, kas novērš slīdamību ilgtermiņā, maisījums darbojas ilgstošākā laika posmā.

Jāpiebilst, ka ziemas periodā Jelgavas ielas un ceļi tiek uzturētas saskaņā ar Ielu un ceļu ikdienas uzturēšanas darbu tehniskām specifikācijām un noteikumiem “Jelgavas valstspilsētas pašvaldības ielu ikdienas uzturēšanas kārtība”.

Gājēji aicināti būt uzmanīgi, autobraucēji – izvēlieties braukšanas apstākļiem un autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu ātrumu.

Par pamanītajām ielu seguma problēmām Jelgavas pilsētā lūgums ziņot Jelgavas pašvaldības operatīvās informācijas centram pa iedzīvotāju atbalsta tālruni 8787.