26.6 °C, 5 m/s, 48.1 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaJaunizbūvētajā Aizsargu ielas rotācijas aplī pieslēgts apgaismojums
Jaunizbūvētajā Aizsargu ielas rotācijas aplī pieslēgts apgaismojums
15/11/2023

Aizsargu ielas un Kārniņu ceļa krustojumā izbūvētajā rotācijas aplī šonedēļ ir pieslēgts ielu apgaismojums. 

Rotācijas apļa pieslēgumos ar Kārniņu ceļu un Aizsargu ielu izbūvēti jauni apgaismojumi kabeļi, uzstādīti 22  apgaismojuma balsti ar LED gaismekļiem, kā arī uzstādīti divi apgaismojuma balsti ar LED gaismekļiem gājēju pāreju zonā, tādejādi būtiski tiek uzlabota satiksmes dalībnieku drošība un komforts.

Apgaismojums tiek ieslēgts diennakts tumšajā laikā.

Jāatgādina, ka Aizsargu ielas posmā no rotācijas apļa līdz pilsētas robežai pilnībā atjaunots tranzītielas segums, uzlabota lietusūdens novade, saremontētas caurtekas, savukārt, lai uzlabotu satiksmes drošību, krustojumā ar Kārniņu ceļu izbūvēts jauns rotācijas aplis. Tuvojoties rotācijas aplim un rotācijas aplī izbūvēts apgaismojums. Objektā jau izstādītas ceļa zīmes un ieklāts horizontālais marķējums. Jāpiebilst, ka šī projekta laikā atjaunots arī ielas segums Kārniņu ceļā, savukārt Lediņu ceļa posmā līdz pilsētas robežai veikta dubultā virsmas apstrāde.

Būvdarbus šajā objektā veic SIA “Ceļu būvniecības sabiedrība “Igate””, būvuzraudzību nodrošina SIA “Somniar”. Projekta autors ir SIA “3C”. Kopējās plānotās izmaksas būvdarbiem ir 1 739 629,27 eiro ar PVN. Projektu finansē Satiksmes ministrija un Jelgavas valstspilsētas pašvaldība.