18.3 °C, 4 m/s, 91.4 %

RAIMONDS KUDLIS

Sākumlapa RAIMONDS KUDLIS
RAIMONDS KUDLIS

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka vietnieks un Ugunsdrošības uzraudzības un civilās aizsardzības nodaļas priekšnieks pulkvežleitnants.

GODA RAKSTS par godprātīgu dienesta pienākumu pildīšanu un nozīmīgu ieguldījumu Jelgavas pilsētas sabiedriskajā drošībā.

“Esmu no Latgales, bet pirms astoņiem gadiem mana darba dēļ ar ģimeni pārcēlāmies uz dzīvi Jelgavā. Nu jau pilntiesīgi sevi saucam par jelgavniekiem, un šīs ir mūsu mājas. Paldies kolēģiem par tik augstu mana darba novērtējumu. Šis apbalvojums gan nepienākas man vienam, jo tas ir komandas darbs. Un ar komandu es domāju ne tikai Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta kolēģus, bet arī sadarbības partnerus, ar kuriem ikdienā kopā strādājam, – Jelgavas pilsētas un novada pašvaldību, Jelgavas Pašvaldības policijas un Valsts policijas darbiniekus, objektu īpašniekus, kuri iesaistās civilās aizsardzības praktisko mācību organizēšanā, un citu institūciju speciālistus, kuri rūpējas par ugunsdrošības situācijas uzlabošanu. Mans galvenais uzdevums kā Ugunsdrošības uzraudzības un civilās aizsardzības nodaļas priekšniekam ir informēt sabiedrību un rūpēties par to, lai preventīvi novērstu sekas, lai objekti būtu ugunsdroši un neizceltos ugunsnelaime. Mūsu kompetencē ir pārbaudīt ugunsdrošību dažādos objektos, rīkot praktiskās civilās aizsardzības mācības, lai zinātu, kā rīkoties, ja nu… Ir prieks, ka ar gadiem iedzīvotāju izpratne par ugunsdrošību aug.

Milzīgs paldies maniem vecākiem un ģimenei, kas atbalsta mani dienestā. Jāatzīst, ka ugunsdzēsēja glābēja profesijas izvēle nav nejauša. Mans tētis, kurš nu jau devies izdienas pensijā, bija ugunsdzēsējs glābējs (autovadītājs) Maltas postenī, un bērnībā tur biju diezgan biežs viesis, redzēju, kā glābēji dodas uz izsaukumiem, un dažkārt pat pamanījos aizbraukt līdzi, protams, netraucējot darbu. Divus gadus arī pats nostrādāju par ugunsdzēsēju Rēzeknes daļā, tāpēc joprojām ikreiz, kad puiši ar sirēnām izbrauc uz izsaukumu, ir satraukums, jo pazīstu sajūtu, kāda ir katram glābējam, dodoties uz kārtējo izsaukumu.”