16.3 °C, 7.9 m/s, 89.8 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaIelu tirdzniecības atļaujas 2024. gadam varēs izņemt pēc iepriekšēja pieraksta
Ielu tirdzniecības atļaujas 2024. gadam varēs izņemt pēc iepriekšēja pieraksta
13/11/2023

No 15. novembra, zvanot pa tālruni 63023845, pašvaldības iestādē “Pilsētsaimniecība” varēs pieteikties atļaujas noformēšanai ielu tirdzniecībai pašvaldības iekārtotajās vietās 2024. gadam. Labiekārtotas tirdzniecības vietas – nojumes un galdi – būs pieejamas Lielās ielas un Krišjāņa Barona ielas krustojumā, Satiksmes ielā un pie Bērzu, Baložu, Zanderu un Meža kapsētas. Jāatgādina, ka nākamgad tiks likvidētas retāk izmantotās tirdzniecības vietas Pasta ielā.

Atļaujas izsniegt pašvaldības iestāde “Pilsētsaimniecība” sāks 21. novembrī darba dienās pēc iepriekšēja pieraksta. Lai saņemtu atļauju ielu tirdzniecībai pašvaldības iekārtotajās tirdzniecības vietās, tirgotājam būs jāiesniedz iesniegums Pulkveža Oskara Kalpaka ielā 16A, 3. kabinetā.

Kā to nosaka pašvaldības saistošie noteikumi “Kārtība, kādā tiek saskaņota un organizēta ielu tirdzniecība publiskās vietās”, iesniegumam jāpievieno fiziskas personas apliecinājums, ka tā neveic saimniecisko darbību, un apliecinājums par Valsts ieņēmumu dienestā reģistrētas nodokļu un citu maksājumu reģistrēšanas elektroniskās ierīces vai iekārtas tehniskās pases vai Valsts ieņēmumu dienestā reģistrētu kvīšu esību.

“Pilsētsaimniecība” no tirdzniecības dalībnieka iekasē pašvaldības nodevu un izsniedz atļauju ielu tirdzniecībai pašvaldības iekārtotās ielu tirdzniecības vietās.

Nodevas apmērs noteikts saistošajos noteikumos “Par Jelgavas pilsētas pašvaldības nodevām”. Nodevas likme par tirgošanos ar pašu ražotu lauksaimniecības produkciju un pašu izgatavotiem amatniecības darinājumiem ir 0,43 eiro dienā, 2,13 eiro nedēļā vai 7,11 eiro mēnesī.

Brīvdienās un svētku dienās atļaujas netiek izsniegtas, tāpēc tirgotājiem, kuri vēlas tirgoties brīvdienās un svētku dienās, atļaujas jāizņem laicīgi.

Ar pašvaldības ierīkoto tirdzniecības vietu sarakstu un ielu tirdzniecību reglamentējošiem normatīvajiem aktiem var iepazīties mājaslapā www.pilsetsaimnieciba.lv, sadaļā “Pakalpojumi”, “Ielu tirdzniecības vietas”.