17.3 °C, 8.1 m/s, 93.9 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiJelgavas mazākumtautību biedrību pašdarbības kolektīvu koncerts “Caur trejdeviņiem gaismas lokiem”
Jelgavas mazākumtautību biedrību pašdarbības kolektīvu koncerts “Caur trejdeviņiem gaismas lokiem”
11/11/2023

Sestdien, 11.novembrī, Ģ.Eliasa Jelgavas vēstures un mākslas muzejā valsts svētku ieskaņas koncertā “Caur trejdeviņiem gaismas lokiem” tikās Jelgavas mazākumtautību biedrību pašdarbības kolektīvi, viņu draugi un domubiedri. Godinot Latvijas aizstāvjus un Latvijas Republikas Neatkarības proklamēšanu, biedrību kolektīvi uzstājās ar dziesmās, dejām un dzejas lasījumiem.

Koncertā piedalījās Romu biedrības “Romanu Drom” bērni, Jelgavas ebreju biedrības deju ansamblis “Simha”, Jelgavas ukraiņu kultūras centra “Džerelo” kolektīvi – vokālais ansamblis “Džerelo” un bērnu kolektīvs “Džereļce”, Jelgavas krievu biedrība “Istok”, Jelgavas baltkrievu biedrības ansamblis “Ļanok” un biedrības “Campanilla” koris. Koncertā spēlēja kokles un dziedāja arī vokāli instrumentālais ansamblis “Zelta stīdziņas”, kā arī ar Latvijai veltītām dziesmām – sieviešu vokālais ansamblis “Guns”.

Koncerta izskaņā mazākumtautību biedrību kolektīvi vienojās kopējā dziesmā “Mana dziesma”, kas tiek dziedāta dziesmu un deju svētkos.