7.9 °C, 2.9 m/s, 81 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiNedēļas nogalē – ekskursijas ar gidu
Nedēļas nogalē – ekskursijas ar gidu
14/06/2016

18. un 19. jūnijā Jelgavas reģionālais tūrisma centrs aicina doties ekskursijās pa Jelgavu un apkārtni kopā ar gidu.

Publicitātes foto

18. un 19. jūnijā Jelgavas reģionālais tūrisma centrs aicina doties ekskursijās pa Jelgavu un apkārtni kopā ar gidu.
 
Sestdien, 18.jūnijā, pulksten 10 sāksies ekskursija kopā ar gidi Signi Lūsiņu. Ekskursijas laikā tiks apmeklēts Valgundes sieviešu klosteris, briežu dārzs “Buku audzētava” un mini zoo “Pie tēvoča Garika”. Muzejā “Mangaļi” varēs apskatīt vēsturisko Ziemassvētku kauju vietas, bet Ložmetējkalnā vērot Tīreļpurva panorāmu no skatu torņa. Dalības maksa par apskates objektu apmeklējumu 5,50 EUR pieaugušajiem, 4,50 EUR pensionāriem, 3,00 EUR bērniem (5-18 g.v.), par ziedojumiem varēs apskatīt Valgundes klosteri – sievietēm jābūt tērptām garos svārkos un galvassegās. Ekskursija paredzēta ar autobusu, tāpēc vietu skaits ierobežots. Atgriešanās Jelgavā paredzēta ap pulksten 18.30, dalībniekiem līdzi jāņem uzkodas pusdienu pauzei.
 
Svētdien, 19.jūnijā, pulksten 13 notiks veloekskursija “Ar velo pretī vasaras saulgriežiem”, kuras laikā kopā ar gidi Zani Gravu varēs iepazīt dabas vērtības Jelgavas pilsētā un apkārtnē, kā arī radoši darboties un izzināt Līgo svētku tradīcijas. Ekskursijā paredzēts veikt 20 km garu maršrutu, kas sāksies pie Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa un vedīs uz labiekārtoto Langervaldes mežu. Veloekskursijas turpinājumā paredzēta neliela pusdienu pauze ar radošām aktivitātēm vasaras saulgriežu noskaņās – ugunskura kurināšanu un vainagu pīšanu. Noslēgumā dalībnieki dosies caur Ozolnieku ciemu uz Jelgavu. Dalības maksa ekskursijā – 2 EUR, pirmskolas vecuma bērniem bez maksas, ekskursijas ilgums – 3 stundas, dalībnieki aicināti ņemt līdzi uzkodas pusdienu pauzei.
 
Abas ekskursijas sāksies pie Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa, Akadēmijas ielā 1, ekskursijām nepieciešams pieteikt dalību pa tālruni 63005447 vai e-pastu . Vairāk informācijas par ekskursiju maršrutiem un norisi Jelgavas reģionālajā tūrisma centrā, Akadēmijas ielā 1, vai mājas lapā www.visit.jelgava.lv.

 
Informācija sagatavota
Jelgavas reģionālajā tūrisma centrā