13.1 °C, 3.6 m/s, 77.9 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiJelgavā atklāj vasaras tūrisma sezonu
Jelgavā atklāj vasaras tūrisma sezonu
15/05/2016

Sestdien, 14.maijā Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalmā ar dejām un ekskursijām atklāta vasaras tūrisma sezona Jelgavā, Jelgavas novadā un Ozolnieku novadā. Pasākumā tika sveikti arī četri jaunie Jelgavas, Jelgavas novada un Ozolnieku novada tūrisma gidi, kuri šogad pabeiguši gidu kursus Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centrā.

Sestdien, 14.maijā Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalmā ar dejām un ekskursijām atklāta vasaras tūrisma sezona Jelgavā, Jelgavas novadā un Ozolnieku novadā.
 
Ikvienam pasākumā tika dota iespēja vērot deju kolektīvu koncertu un piedalīties kādā no ekskursijām pilsētā vai apkārtnē. Kā jau ierasts, šajā pasākumā tika sveikti un sertifikātus saņēma jaunie Jelgavas, Jelgavas novada un Ozolnieku novada tūrisma gidi, kuri šogad pabeiguši gidu kursus Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centrā. Šogad tūrisma speciālistu saimei piepulcējās četri jauni gidi.
 
Jelgavas reģionālais Tūrisma centrs informē, ka pērn visvairāk ārvalstu tūristu Jelgavā viesojās no Lietuvas. Tālāk seko Krievija, Igaunija, Vācija, Polija, Francija, ASV, Itālija, Turcija, Ukraina. Savukārt visvairāk apmeklētais tūrisma objekts ir Svētās Trīsvienības baznīcas tornis. Tam seko Ģederta Eliasa Jelgavas Vēstures un mākslas muzejs, LLU muzejs pilī, Ādolfa Alunāna muzejs, Kurzemes hercogu kapenes, Latvijas dzelzceļa muzeja Jelgavas ekspozīcija, Ugunsdzēsības ekspozīcija, RAF mikroautobusu kolekcija un slimnīcas „Ģintermuiža” muzejs.

Vairāk informācijas par vasaras tūrisma piedāvājumu iespējams saņemt Jelgavas reģionālajā tūrisma centrā, Akadēmijas ielā 1, pa tālruni 63005447, e-pastu un mājas lapā www.visit.jelgava.lv.

Informācija sagatavota
Jelgavas pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību pārvaldē