14.8 °C, 4.4 m/s, 83.1 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiJelgavā notiks starptautisks badmintona turnīrs
Jelgavā notiks starptautisks badmintona turnīrs
07/05/2016

No 2.līdz 5.jūnijam Jelgavā notiks starptautisks badmintona turnīrs "Yonex Latvia International 2016". Tas ir lielākais badmintona notikums Latvijā, un šogad šim turnīram ir pieteikts rekordliels dalībnieku skaits – 186 badmintona spēlētāji no 18 valstīm.

Foto: Jelgavas pilsētas pašvaldības arhīvs

No 2.līdz 5.jūnijam Jelgavā notiks starptautisks badmintona turnīrs “Yonex Latvia International 2016”. Tas ir lielākais badmintona notikums Latvijā, un šogad šim turnīram ir pieteikts rekordliels dalībnieku skaits – 186 badmintona spēlētāji no 18 valstīm.

Pieteikšanās uz “Yonex Latvia International 2016” noslēdzās 4.maijā. Badmintona federācijām no visas pasaules bija iespēja pieteikt savus spēlētājus Pasaules Badmintona federācijas (BWF) tiešsaistes sistēmā.

Jelgavā jūnija sākumā ieradīsies lielas badmintonistu delegācijas no Islandes, Somijas, Norvēģijas, Francijas, Itālijas, Polijas, Krievijas, Baltkrievijas, Ukrainas, kā arī Lietuvas un Igaunijas. Dažus sportistus uz Latvijas turnīru ir deleģējusi arī Beļģija, Čehija, Anglija, Spānija, Šveice un Pakistāna. No Latvijas turnīra piedalīsies 28 badmintona spēlētāji.
 
“Man ir liels prieks, ka šādas starptautiskas sacensības notiks Jelgavā – tās neapšaubāmi paspilgtinās mūsu ikdienu. Ņemot vērā, ka pēdējos gados cilvēki arvien vairāk laika velta sportiskām aktivitātēm, domāju, ka šī demokrātiskā sporta veida popularitāte mūsu pilsētā tikai augs,” norāda Jelgavas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš.

Pamatturnīru, kas sāksies 3.jūnijā, var piedalīties tikai 32 labākie vienspēlēs, un 24 labākie pāri dubultspēlēs. Taču lielais dalībnieku skaits var ietekmēt kvalifikācijas turnīru ceturtdien, 2.jūnijā, kad noskaidros 8 labākos vienspēlēs un 4 labākos pārus, kas kvalificēsies pamatturnīram.

Vīriešu vienspēlēm ir pieteikti 92 badmintona spēlētāji, no kuriem 24 spēlēs uzreiz pamatturnīrā, bet 68 cīnīsies kvalifikācijas turnīrā par atlikušajām 8 vietām. Sieviešu vienspēlēm pieteikušās 54 dalībnieces, no kurām 24 uzreiz spēlēs pamatturnīrā, bet 30 cīnīsies kvalifikācijas turnīrā par atlikušajām 8 vietām.

Vīriešu dubultspēlēm pieteikušies 44 pāri, un 20 spēlēs uzreiz pamatturnīrā, bet 24 cīnīsies kvalifikācijas turnīrā par atlikušajām 4 vietām. Jaukto dubultspēļu turnīrā pieteikušies 36 pāri, un 20 spēlēs uzreiz pamatturnīrā, bet 16 cīnīsies kvalifikācijas turnīrā par atlikušajām 4 vietām. Sieviešu dubultspēlēm pieteikušies 24 pāri, un visi spēlēs pamatturnīrā.

Atgādinām, ka badmintona turnīrs “Yonex Latvia International 2016” Jelgavas Sporta hallē notiks četru dienu garumā. Ceturtdien, 2.jūnijā, paredzētas kvalifikācijas sacensības, 3.jūnijā notiks 1/16 fināli un 1/8 fināli, 4.jūnijā no rīta plānoti 1/4 fināli, bet vakarā – 1/2 fināli, savukārt 5.jūnijā notiks visas piecas finālspēles. Jelgavas badmintona turnīrā, tāpat kā olimpiskajās spēlēs, tiks izcīnīti pieci medaļu komplekti – vīriešu un sieviešu vienspēlēs, kā arī vīriešu, sieviešu un jauktajās dubultspēlēs. Skarbi, bet spēlētājam, kurš zaudējis, turnīrs beidzās, un netiek izspēlēta arī spēle par 3.vietu, tāpēc bronzas medaļas tiek pasniegtas abiem pusfinālu zaudētājiem.

Informācija sagatavota
Jelgavas pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību pārvaldē