14.8 °C, 4.4 m/s, 83.1 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiJelgavas Spīdolas ģimnāzija sacentīsies par iespēju iegūt 10 000 eiro
Jelgavas Spīdolas ģimnāzija sacentīsies par iespēju iegūt 10 000 eiro
06/05/2016

Jelgavas Spīdolas ģimnāzijas nākotnes redzējums atzīts par vienu no 10 labākajiem Latvijā un piektdien, 6.maijā cīnīsies par galveno balvu – iespēju iegūt savai skolai Samsung tehnoloģijas 10 000 eiro vērtībā.

Publicitātes foto

Jelgavas Spīdolas ģimnāzijas nākotnes redzējums atzīts par vienu no 10 labākajiem Latvijā un piektdien, 6.maijā cīnīsies par galveno balvu – iespēju iegūt savai skolai Samsung tehnoloģijas 10 000 eiro vērtībā.

92% Jelgavas Spīdolas ģimnāzijas skolotāju šķiet, ka skolēniem stundās ir interesanti, bet viņiem piekrīt tikai 43% skolēnu. Vairāk nekā puse – 53% atzinuši, ka stundās viņiem ir interesanti dažreiz, bet 4%, ka nekad. 67% vecāku sliecas piekrist skolotājiem, bet 33% domā, ka viņu bērniem stundās ir interesanti tikai dažreiz. To, aptaujājot 480 skolēnus, 25 skolotājus un 62 vecākus, secinājuši “Samsung Skola nākotnei” programmas dalībnieki.

Pētījums motivēja skolotājus meklēt un apgūt jaunas mācību metodes, lai stundās ne tikai sniegtu zināšanas, bet padarītu mācību procesu aizraujošāku un praktiskāku, tādējādi veicinot skolēnu iesaisti. Tika organizētas 4 domnīcas, lai dalītos ar “Samsung Skola nākotnē” iegūtajām zināšanām, kopā ar skolēniem tika diskutēts par ideālo stundu, un iesaistīta skolas bibliotekāre, lai palīdzētu uzlabot skolotāju IT prasmes. Nākamie soļi ietver darbu pie vienota skolas mācību procesa, iekļaujot strappriekšmetu saikni un integrētu pilsonisko audzināšanu.

Skolu izstrādātos pārmaiņu projektus vērtēja kompetenta žūrija tās vadītājas – skolotājas un bijušās Izglītības un zinātnes ministres – Mārītes Seiles vadībā.

“Samsung Skola nākotnei” programmas noslēguma pasākums notiks 6. maijā LU Dabaszinātņu akadēmiskajā centrā, Rīgā. Finālā sacentīsies skolas no Baltinavas, Grundzāles, Jelgavas, Limbažiem, Preiļiem, Rīgas, Tukuma, Valmieras un Ventspils. Pasākumā piedalīsies LR Izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis, “Samsung Electronics Baltics” prezidents Filips Čois, skolu mentori un citi izglītības jomas entuziasti.
 

Papildu informācija:
Līga Bite
“Samsung Skola nākotnei” programmas vadītāja Baltijā
E-pasts:
Tel: 29109944
www.skolanakotnei.lv