15.6 °C, 4.4 m/s, 84 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPasta salā – 4.maija svētki
Pasta salā – 4.maija svētki
02/05/2016

4. maijā, Latvijas Republikas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas dienā, jelgavnieki pulksten 11 aicināti nolikt ziedus pie Latvijas pirmā prezidenta Jāņa Čakstes pieminekļa, bet pēc tam doties uz Pasta salu un visas dienas garumā ģimenes lokā svinēt svētkus “Jelgava var”.

Klikšķināt, lai atvērtu

4. maijā, Latvijas Republikas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas dienā, jelgavnieki pulksten 11 aicināti nolikt ziedus pie Latvijas pirmā prezidenta Jāņa Čakstes pieminekļa, bet pēc tam doties uz Pasta salu un visas dienas garumā ģimenes lokā svinēt svētkus “Jelgava var”.
 
Gaidot Latvijas simtgadi, šogad 4. maijā mūsu valstī tiek rīkoti Baltā galdauta svētki ar mērķi iedibināt un nostiprināt tradīciju cilvēkiem pulcēties pie viena galda ģimenes, draugu vai kaimiņu lokā, apzināti svinot savas valsts esību un godinot tos, kuri palīdzējuši to radīt un nosargāt. Arī Pasta salā 4. maijā simboliski būs izvietoti vairāki galdi, kas klāti ar baltu galdautu.
 
Pasta salā visas dienas garumā dažādas aktivitātes paralēli cita citai norisināsies deviņās sētās. Būs Centrālā sēta, Funkcionālā sēta, Dinamiskā sēta, Enerģētiskā sēta, Bērnu sēta, Kino sēta, Sapņu sēta, sēta “Dari pats” un Mandalu sēta. Centrālā sēta atradīsies uz skatuves. Tur bez dažādām citām aktivitātēm ar deju priekšnesumiem pasākuma apmeklētājus sveiks “Benefices”, “Intrigas” un “Vēja zirdziņa” dejotāji, un katrs kolektīvs pēc savas uzstāšanās arī skatītājiem iemācīs piecas minūtes garu deju.
 
Svētku apmeklētāji varēs iesaistīties visu deviņu sētu piedāvātajās aktivitātēs, par kurām priekšstatu video formātā varēs gūt Kino sētā. Piemēram, Bērnu sētā mazākie pasākuma apmeklētāji varēs veidot dažādas figūras no baloniem, piedalīties sportiskās spēlēs, kapoeiras un jogas nodarbībās, kā arī darboties ar mandalām un mālu, savukārt Sapņu sētā – ar rūnu palīdzību ieskatīties nākotnē. Baleta nodarbībās interesenti varēs piedalīties Dinamiskajā sētā. Tā kā Latvijā šobrīd popularitāti ir guvuši dažādas skriešanas sacensības, šajā pašā sētā treneri īpašās nodarbībās palīdzēs jelgavniekiem gatavoties dalībai maratonā. Enerģētiskajā sētā pasākuma apmeklētājiem būs iespēja relaksēties, savukārt Funkcionālajā sētā varēs izmēģināt gongu meditāciju antigravitācijas audumos.
 
Ikviens pasākuma apmeklētājs aicināts uz Pasta salu līdzi ņemt sporta apavu pāri kopīgai svētku mandalas veidošanai (pēc pasākuma apavi tiks ziedoti trūcīgām ģimenēm), sportisku noskaņojumu un apģērbu, kā arī ūdens pudeli, ko pasākuma laikā bez maksas būs iespējams uzpildīt.
 
Šajā dienā Baltā galdauta svētkus aicina svinēt arī Jelgavas Zinātniskā bibliotēka, kad pulksten 13 bibliotēkas un mākslas studijas “Mansards” pagalmā uzstāsies Spīdolas ģimnāzijas kolektīvi un sevi prezentēs Jelgavas Amatu vidusskola.

 
Informācija sagatavota
Jelgavas pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību pārvaldē