13.5 °C, 6.1 m/s, 79.9 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSagatavots piektais Jelgavas pamatzināšanu rullis
Sagatavots piektais Jelgavas pamatzināšanu rullis
28/01/2016

Jelgavas pilsētas skolas un bērnudārzi šodien, Draudzīgā aicinājuma dienā, saņem jauno – jau piekto – Jelgavas pamatzināšanu rulli. Tajā iezīmēti Jelgavas pilsētai nozīmīgi  vēsturiski fakti, lielākie pasākumi,  darbības nozares, kas jāzina katram jelgavniekam. Fakti akcentēti ar  attēliem, lai ikviens pilsētnieks vai viesis viegli atpazītu un atcerētos pilsētas lielākos pasākumus, kā arī kultūrvēsturiskus un infrastruktūras objektus.

Klikšķināt, lai atvērtu

Jelgavas pilsētas skolas un bērnudārzi šodien, Draudzīgā aicinājuma dienā, saņem jauno – jau piekto – Jelgavas pamatzināšanu rulli. Tajā iezīmēti Jelgavas pilsētai nozīmīgi vēsturiski fakti, lielākie pasākumi,  darbības nozares, kas jāzina katram jelgavniekam. Fakti akcentēti ar attēliem, lai ikviens pilsētnieks vai viesis viegli atpazītu un atcerētos pilsētas lielākos pasākumus, kā arī kultūrvēsturiskus un infrastruktūras objektus.

Pamatzināšanu ruļļi ir izveidoti, lai veicinātu piederības sajūtu savai pilsētai. Pilsētas bērnudārzi, skolas, iestādes un uzņēmumi jau ir saņēmuši četrus pamatzināšanu ruļļus. 2015.gadā tas bija plakāts “Jelgava vēstures faktos”, 2014.gadā – „Atklāj Jelgavu!” ar karti, kurā iezīmēti pilsētas unikālie objekti. 2013.gadā sagatavotajā Jelgavas pamatzināšanu rullī apkopoti būtiskākie gada skaitļi par pilsētas vēsturi un desmit sadaļās fakti par šodienu – Jelgavas iedzīvotājiem, savukārt 2012.gadā bērnudārzi un skolas, kurās bērni apgūst pirmsskolas izglītības programmu, dāvanā saņēma pirmo Jelgavas pamatzināšanu rulli – krāsainu plakātu ar informāciju par Jelgavas karogu, ģerboni, logo un saukli.

Draudzīgā aicinājuma dienā Jelgavas izglītības iestādes saņem arī grāmatu par Jelgavas vēsturi “Mana Jelgava” un skatu albumu par Jelgavas šodienu. Jelgavas pilsēta izglītības iestādēm grāmatas dāvina jau piecpadsmito gadu pēc kārtas. 

Informācija sagatavota
Jelgavas pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību pārvaldē