10.4 °C, 5.8 m/s, 77.8 %

Jaunumi

Sākumlapa Jaunumi“Pasaules brīnumi” Pasta salā
“Pasaules brīnumi” Pasta salā
18/01/2016

No 5. līdz 7. februārim Jelgavā, Pasta salā, notiks 18.Starptautiskais Ledus skulptūru festivāls. Apmeklētāji varēs aplūkot skulptūras, ko būs veidojuši mākslinieki no desmit valstīm. Skulptūras tiks veidotas par tēmu “Pasaules brīnumi”.

Foto: Jelgavas pilsētas pašvaldības arhīvs

No 5. līdz 7. februārim Jelgavā, Pasta salā, notiks 18.Starptautiskais Ledus skulptūru festivāls. Apmeklētāji varēs aplūkot skulptūras, ko būs veidojuši mākslinieki no desmit valstīm. Skulptūras tiks veidotas par tēmu “Pasaules brīnumi”.
 
Dalībai festivālā žūrijas komisija atlasījusi 30 pasaulē atzītus, populārus tēlniekus, kuri guvuši godalgotas vietas dažādos starptautiskos konkursos, no desmit valstīm – Latvijas, Lietuvas, Krievijas, Polijas, Igaunijas, Bulgārijas, Nīderlandes, Kanādas, Norvēģijas un Francijas. Festivālā būs apskatāmi ne tikai konkursam tapušie darbi, bet arī papildu dažādi ledus mākslas objekti, piemēram, ledus bārs, demo skulptūras un foto skulptūras. Kopumā konkursa darbu un papildu ledus skulptūru veidošanai tiks izlietotas vairāk nekā 70 tonnas ledus.

Arī šogad plānota vērienīga un daudzpusīga izklaides programma. Festivāla atklāšanas ceremonijā pasākuma apmeklētājiem būs iespēja redzēt 700 pasaules brīnumus – tos uz skatuves uzburs deju studija “Benefice”, tautas deju ansamblis “Diždancis”, bērnu un jauniešu deju kolektīvs “Vēja zirdziņš”, koris “Mītava” un citi kolektīvi. Tāpat pirmajā festivāla vakarā būs skatāms bundzinieka no Jelgavas Gundara Lintiņa jubilejas koncerts “Draugi! Man šodien dzimene”, kurā uzstāsies arī mūziķi un tautā iemīļoti dziedātāji, ar kuriem jubilārs ir sadarbojies savas muzikālās karjeras laikā. Visas trīs festivāla dienas būs skulptūru spīdēšana un uguņošana. Sīkāk ar pasākumu programmu var iepazīties šeit.

Biļetes iepriekšpārdošanā varēs iegādāties lētāk. Dažādas atlaides piemērotas ne tikai skolēniem, studentiem un pensionāriem, bet arī ģimenēm, kā arī uzrādot Jelgavas skolēna karti un Jelgavas iedzīvotāja karti. Biļešu cena iepriekšpārdošanā līdz 4. februārim: pieaugušajiem – 4 eiro; skolēniem, studentiem, pensionāriem – 2 eiro; ģimenes biļete (divi pieaugušie + divi bērni vai pieaugušais + trīs bērni) – 6 eiro; ar Jelgavas iedzīvotāja karti – 2 eiro; ar Jelgavas skolēna karti – 1 eiro; ar kuponu, kas būs atrodams “Jelgavas Vēstneša” 21. un 28. janvāra numurā – 2 eiro. Biļetes var iegādāties Jelgavas kultūras nama kasē.

Biļešu cena festivāla dienās: pieaugušajiem – 5 eiro; skolēniem, studentiem, pensionāriem – 3 eiro; ģimenes biļete – 10 eiro; ar Jelgavas iedzīvotāja karti – 3 eiro; ar Jelgavas skolēna karti – 2 eiro. Festivāla laikā biļetes varēs iegādāties Pasta salā un norēķināties par biļetēm būs iespējams tikai skaidrā naudā.

Bērniem līdz 7 gadu vecumam – ieeja festivālā bez maksas.

Starptautiskā Sniega un ledus skulptūru asociācija katru gadu apkopo lielākos ledus un sniega skulptūru festivālus pasaulē. Jelgavas un Latvijas vārds jau ilgstoši ieņem stabilu vietu starp tādām vadošām valstīm ledus mākslā kā Ķīna, Kanāda, ASV, Krievija. Jelgavas Ledus skulptūru festivāls ir kļuvis par lielāko šāda veida konkursu Ziemeļeiropā.

Informācija sagatavota
Jelgavas pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību pārvaldē