4.2 °C, 0.6 m/s, 94.6 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiRīt tornī notiks kinolektorijs
Rīt tornī notiks kinolektorijs
17/11/2015

18.novembrī pulksten 16 Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas tornī notiks Latvijas Nacionālā arhīva Latvijas Valsts kinofotofonodokumentu arhīva kinolektorijs "Nepārejošā Latvija. Salas laika upē.". Pasākuma ietvaros tiks demonstrētas vēsturiskas dokumentālās filmas par Jelgavu, kas papildinātas ar kinozinātnieka Agra Redoviča stāstījumiem par kinodokumentiem un tajos atspoguļotajiem notikumiem. Ieeja kinolektorijā bez maksas.

Klikšķināt, lai atvērtu

18.novembrī pulksten 16 Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas tornī notiks Latvijas Nacionālā arhīva Latvijas Valsts kinofotofonodokumentu arhīva kinolektorijs “Nepārejošā Latvija. Salas laika upē.”. Pasākuma ietvaros tiks demonstrētas vēsturiskas dokumentālās filmas par Jelgavu, kas papildinātas ar kinozinātnieka Agra Redoviča stāstījumiem par kinodokumentiem un tajos atspoguļotajiem notikumiem. Ieeja kinolektorijā bez maksas.

Jelgavas pilsētai veltītajā kinoprogrammā būs iespēja iepazīties ar kinolentēs fiksētiem kadriem no filmas „Mītavas zemkopības skolas audzēkņi pastaigā un vingrošanas svētkos” 1911.gadā, vērot 3.Jelgavas kājnieku pulka svinības 1929.gadā, Jāņa Čakstes pieminekļa atklāšanu 1930.gadā, Pļaujas svētkus Jelgavā 1937.gadā, kā arī padomju laika hroniku kadrus par pēckara pilsētas atjaunošanas darbiem, jaunās poliklīnikas un kinoteātra atklāšanu, rūpnīcas RAF celtniecību un atklāšanu, Jelgavas bērnu sporta skolu, jauno dzelzceļnieku klubu, pilsētas jaunceltnēm, jauniešu kafejnīcu „Dzirkstele”, sadzīves pakalpojumu kompleksu un citiem notikumiem Jelgavā.

Latvijas Nacionālā arhīva Latvijas Valsts kinofotofonodokumentu arhīvs ir viens no lielākajiem Latvijas kultūrvēsturiskā audiovizuālā mantojuma glabātājiem, kurā uzkrāts nozīmīgs valsts vēstures audiovizuālais dokumentējums par Latvijas apdzīvotām vietām, cilvēkiem un politiskās, sabiedriskās un kultūras dzīves norisēm Latvijā no 1910.gada līdz pat mūsdienām. Īpaši nozīmīga un interesanta ir laikposmā no 1920.gada līdz 1996.gadam radīto kinohroniku un kinožurnālu kolekcija, kas sniedz iespēju arī pēc gadu desmitiem sajust apturēto laiku, redzēt dažādus notikumus, salīdzināt un apjaust daudzās vēsturiskās pārmaiņas, kas 20.gadsimtā ir skārušas Latviju. Projektu atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds.

Vairāk informācijas pa tālruni 63005445.

Informācija sagatavota
Jelgavas reģionālajā tūrisma centrā