6.9 °C, 0.7 m/s, 93.2 %

Jaunumi

Sākumlapa Jaunumi11.novembrī – svētku koncerts “Lāčplēsis un Arktikas nakts vīzijas”
11.novembrī – svētku koncerts “Lāčplēsis un Arktikas nakts vīzijas”
06/11/2015

11.novembrī, pulksten 19 Jelgavas kultūras namā norisināsies Valsts svētku koncerts “Lāčplēsis un Arktikas nakts vīzijas”, kurā izskanēs R.Zaļupes simfonija “Namejs” pirmā daļa “Degošais pilskalns”, fragmenti no Jāņa Mediņa operas “Uguns un nakts”, Jāņa Ivanova simfoniskais tēlojums “Lāčplēsis” un Ērika Ešenvalda sarakstītais koncerts klarnetei un simfoniskajam orķestrim “Arktikas nakts vīzijas”. Biļešu cenas – no 3 līdz 5 eiro.

Klikšķināt, lai atvērtu

11.novembrī, pulksten 19 Jelgavas kultūras namā norisināsies Valsts svētku koncerts “Lāčplēsis un Arktikas nakts vīzijas”. Koncerta pirmajā daļā skanēs Riharda Zaļupes simfonijas “Namejs” pirmā daļa “Degošais pilskalns” un fragmenti no Jāņa Mediņa operas “Uguns un nakts”, kā arī Jāņa Ivanova 1957. gadā rakstītais simfoniskais tēlojums “Lāčplēsis”.

Savukārt koncerta otrajā daļā tiks atskaņots Ērika Ešenvalda 2012. gadā sarakstītais koncerts klarnetei un simfoniskajam orķestrim “Arktikas nakts vīzijas”, kurā komponists ar skaņu gleznu centies atainot ziemeļblāzmu. Solo partiju atskaņos bijušais jelgavnieks Jelgavas Mūzikas vidusskolas absolvents Edmunds Altmanis (klarnete). Apvienojot abu koncerta daļu tematiskos centrus, radās nosaukums “Lāčplēsis un Arktikas nakts vīzijas”.

Koncertā muzicēs Jelgavas kamerorķestris un Jelgavas Mūzikas vidusskolas stīgu orķestris, savukārt koncertu vadīs L.Jakovļeva un diriģents A.Meri.

Biļešu cena – no 3 līdz 5 eiro.

Informācija sagatavota
Jelgavas pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību pārvaldē