12.3 °C, 1.6 m/s, 62 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiJelgavā apkure pieslēgta 98% klientu
Jelgavā apkure pieslēgta 98% klientu
22/10/2015

Līdz 22. oktobrim Jelgavā apkure pieslēgta 98% klientu, tostarp 412 daudzdzīvokļu dzīvojamām mājām, kā arī visiem bērnudārziem un skolām.

Foto: Jelgavas pilsētas pašvaldības arhīvs

Līdz 22. oktobrim Jelgavā apkure bija pieslēgta 98% klientu, tostarp 412 daudzdzīvokļu dzīvojamām mājām, kā  arī visiem bērnudārziem un skolām.   

SIA “Fortum Jelgava” ziņo, ka šogad Jelgavā apkures pieslēgšana noritēja ļoti strauji – laikā no 4. oktobra līdz 14. oktobrim apkure tika pieslēgta vairāk nekā 80% klientu, un jauda biomasas koģenerācijas stacijā, kas nodrošina Jelgavas pilsētu ar nepieciešamo siltumenerģiju, palielinājās no 4 MW (megavatiem) līdz 24 MW. Iepriekšējos gados apkures pieslēgšana noritēja mērenāk, un apkures pieslēgšana visām ēkām aizņēma no divām līdz trim nedēļām. 

Lai saņemtu apkurei nepieciešamo siltumenerģiju tiklīdz tas ir nepieciešams, „Fortum” iesaka ēkās, kurās ir automātiski regulējami individuālie siltumpunkti, pavasarī siltumenerģijas padevi neatslēgt, bet ieregulēt atbilstošu temperatūras režīmu. Ēkās ar automātiski regulējamiem individuālajiem siltumpunktiem, siltumenerģija var tikt piegādāta visu gadu, saskaņā ar klientu vēlmēm un siltummezglā ieregulēto temperatūru, pie kuras ēkā ir automātiski jāieslēdzas apkurei. Tas nodrošina komforta temperatūru dzīvokļos vakara un rīta stundās, kā arī neļauj ēkā veidoties mitrumam, kura izžāvēšana patērē daudz vairāk siltumenerģijas un rezultātā ir dārgāka, nekā regulāra vienmērīgas temperatūras nodrošināšana. Vairāki „Fortum” klienti šādu iespēju izmanto.

Ja pēc apkures pieslēgšanas iedzīvotājiem rodas jautājumi par siltumapgādi, saistībā ar mājas iekšējo sistēmu darbību, lūgums vērsties pie savas mājas apsaimniekotāja – pārvaldnieka, lai tos atrisinātu. Uz jautājumiem, kas saistīti ar centralizēto siltumapgādi, atbildes vienmēr var saņemt arī „Fortum” klientu apkalpošanas centrā. 

Oktobrī SIA “Fortum Jelgava” siltumenerģijas tarifs Jelgavas pilsētā ir 53,73 EUR/MWh bez PVN, kas ir par 13,4 % zemāks nekā 2014. gada oktobrī. Tarifa samazinājums saistīts galvenokārt ar dabasgāzes tirdzniecības strauju samazināšanos pēdējā gada laikā. 2014. gada oktobrī siltumenerģijas tarifs Jelgavas pilsētā bija 62.02 EUR/MWh bez PVN.

 
Informācija sagatavota
SIA “Fortum Jelgava”