10.9 °C, 1 m/s, 62.9 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiNoras Bumbieres fonds noteiks labākos vokālistus
Noras Bumbieres fonds noteiks labākos vokālistus
15/10/2015

Svētdien, 18. oktobrī, pulksten 14 Jelgavas kultūras namā būs Noras Bumbieres fonda konkursa “Latvijas jaunie vokālisti” fināls, kurā par galveno balvu jeb “Grand Prix” sacentīsies arī jelgavnieces Loreta Neusa-Luca un Emīlija Vuškārniece.

Foto: Jelgavas pilsētas pašvaldības arhīvs

Svētdien, 18. oktobrī, pulksten 14 Jelgavas kultūras namā būs Noras Bumbieres fonda konkursa “Latvijas jaunie vokālisti” fināls, kurā par galveno balvu jeb “Grand Prix” sacentīsies arī jelgavnieces Loreta Neusa-Luca un Emīlija Vuškārniece.

Konkursa atlase aprīlī norisinājās Mār­upē, kur no aptuveni 150 konkursantiem žūrija izraudzījās labākos jaunos vokālistus, kuri savā dziedāt prasmē sacentās četrās vecuma grupās – jaunākajā (6 – 10 gadi), vidējā (11 – 14 gadi), vecākajā (15 – 18 gadi) un pieaugušo grupā (sākot no 19 gadiem).

Fonda izveidota žūrijas komisija vērtēja atsevišķi solistus un duetus atbilstošās vecuma grupās. Vērtēšanas pamatkritēriji bija repertuāra atbilstība dalībnieka vecumam, priekšnesuma mākslinieciskā kvalitāte, tehniskais izpildījums, vizuālais tēls un skatuves kultūra.

Muzikālā konkursa mērķis ir veicināt Latvijas ievērojamās vokālās mākslas pārstāves Jelgavas novadnieces N.Bumbieres piemiņas, viņas atskaņoto dziesmu mantojuma saglabāšanu un popularizēšanu, veicināt jaunatnes muzikālo spēju attīstību, popularizējot latviešu komponistu dziesmas, kā arī rast iespēju jauniem talantiem piedalīties fonda rīkotajos pasākumos.

Labāko konkursantu vidū ir arī divas jelgavnieces – L.Neusa-Luca (pedagoģe Evija Lagzdiņa) ar Kaspara Antesa un Guntara Rača dziesmu “Stabulīte” un E.Vuškārniece (pedagoģe Igeta Gaiķe) ar Raimonda Paula un Aspazijas dziesmu “Aicinājums”. Abas jaunās vokālistes kopā ar 30 citiem konkursa finālistiem svētdien sacentīsies par galveno balvu – tēlnieka Kārļa Īles veidotās N.Bumbieres piemiņas zīmes, kas uzstādīta skvērā aiz Jelgavas kultūras nama, samazinātu kopiju.

Konkursa fināla koncertā ar muzikāliem priekšnesumiem skatītājus priecēs arī iepriekšējo gadu laureāti un viesmākslinieki – Rīgas Doma kora skolas Džeza mūzikas nodaļas jaunieši.

Biļešu cena – no 3 līdz 5 eiro. Biļetes var iegādāties “Biļešu paradīzes” kasēs un Jelgavas kultūras nama kasē.

 
Informācija sagatavota
Jelgavas pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību pārvaldē