6.3 °C, 0.3 m/s, 81.8 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiMākslinieks Vasaras mākslas galerijā rādīs vasaras veikumu
Mākslinieks Vasaras mākslas galerijā rādīs vasaras veikumu
10/10/2015

Vasaras mākslas galerijā, Jelgavas Zinātniskās bibliotēkas iekšpagalmā, Akadēmijas ielā 28, 11. oktobrī no pulksten 12 līdz 18 būs skatāma Raita Junkera zīmējumu izstāde „Vasara 2015”.

Klikšķināt, lai atvērtu

Vasaras mākslas galerijā, Jelgavas Zinātniskās bibliotēkas iekšpagalmā, Akadēmijas ielā 28, 11. oktobrī no pulksten 12 līdz 18 būs skatāma Raita Junkera zīmējumu izstāde „Vasara 2015”.

Izstādē varēs aplūkot vairāk nekā simts zīmējumu, kas tapuši šī gada vasarā. Būs apskatāmi darbi no plenēra Pasta salā, kur mākslinieks darbojās kopīgi ar savas mākslas studijas „Mansards” audzēkņiem, tādējādi izstādes apmeklētājiem būs iespēja ieskatīties Pasta salas motīvos un plenēra norisē.

Savdabīgi būs zīmējumi no Hamburgas plenēra pirmās un otrās daļas. Darbos varēs aplūkot lielpilsētas iespaidus, visaptverošas Hamburgas panorāmas skatus, motīvus no ostas, kuģiem, jahtām, ieliņām ar kafejnīcām un pilsētas savdabīgo arhitektūru. Tāpat izstādes apmeklētājiem interesanti būs pavērot, kā ir atainotas Hamburgas iedzīvotāju iecienītākās vietas – Štāde, Vēdele, Landungsbrukena, Altona, Blankenēze. Jaukas sajūtas pārņem pilsētas parki, kas mākslinieka skatījumā ir kā plašas pļavas un meži. Hamburgas ainavas izstādē varēs salīdzināt ar mazpilsētu Kuldīgu un tās raksturīgākajām niansēm. Kuldīgas mākslas darbi stāstīs par pilsētas arhitektūru – mājiņām, ieliņām, sakrālajām celtnēm, Ventas un Alekšupītes ūdeņiem un ūdenskritumiem, pilsētas parkiem un iekšpagalmiem, kā arī par tirgu un tirgošanos. Vēl izstādē būs nedaudz darbu arī par jūras tematiku no Liepājas, Lapmežciema, Bērzciema un Ragaciema.

 
Informācija sagatavota
Jelgavas pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību pārvaldē