4.9 °C, 0.9 m/s, 93.3 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPiektdien Jelgavā – „Olimpiskā diena”
Piektdien Jelgavā – „Olimpiskā diena”
20/09/2015

Popularizējot Olimpisko kustību, kuras pamatā ir nezūdošas Olimpiskās vērtības – draudzība, cieņa un izcilība – starptautiskā Olimpiskā komiteja aicina katru valsti organizēt "Olimpisko dienu". Šogad "Olimpiskā diena 2015" notiks piektdien, 25.septembrī, Zemgales Olimpiskajā centrā (ZOC), un tās devīze ir “Nebrīnies. Piedalies!”. Diena būs veltīta basketbola popularizēšanai.

Publicitātes foto

Popularizējot Olimpisko kustību, kuras pamatā ir nezūdošas Olimpiskās vērtības – draudzība, cieņa un izcilība – starptautiskā Olimpiskā komiteja aicina katru valsti organizēt “Olimpisko dienu”. Šogad “Olimpiskā diena 2015” notiks piektdien, 25.septembrī, Zemgales Olimpiskajā centrā (ZOC), un tās devīze ir “Nebrīnies. Piedalies!”. Diena būs veltīta basketbola popularizēšanai.

Vienlaicīgi visās Latvijas “Olimpiskās dienas 2015” norises vietās pasākums sāksies ar Olimpisko rīta vingrošanu, kuras mērķis ir dalībniekus pamodināt un sagatavot turpmākās dienas aktivitātēm, kā arī atgādināt par pareizi veiktu rīta vingrošanu kā ļoti svarīgu ikdienas sastāvdaļu.

Jelgavas iedzīvotāji ir aicināti 25.septmebra rītā pulksten 9.30 pievienoties kopīgā rīta vingrošanā,  vingrojot savās mājās vai darbavietās.

Pilsētas izglītības iestāžu komandas tiks aicinātas uz kopīgām sportiskām aktivitātēm (rīta vingrošana, stafetes ar basketbola elementiem) ZOC, sākot no pulksten 9. Izglītības iestāžu audzēkņi iepazīsies ar basketbolu un tā spēles noteikumiem, kā arī piedalīsies stafetēs un citās sporta sacensībās. 

Bērni un jaunieši aicināti piedalīties konkursos –  “Basketbols ir mana spēle!”:
zīmējumu konkurss – pirmskolas un sākumskolas vecuma grupai (līdz 6.klasei); zīmējumi A4 vai A3 formātā;
eseju konkurss – 7. līdz 12.klasei – eseja apjomā līdz 750 vārdiem;
foto konkurss –  JPG formāta attēls (izmērs vismaz 1600px*1200px).

Zīmējumu un eseju darbi iesniedzami Jelgavas Sporta servisa centrā (SSC), Uzvaras ielā 8, līdz 22.septembrim, foto konkursa attēli jānosūta līdz 1.oktobrim. 

SSC veidota komisija katra konkursa vienu labāko darbu iesniegs Latvijas Olimpiskā Komitejā (LOK) tālākai izvērtēšanai un Latvijas radošo konkursu uzvarētāju noteikšanai. Jelgavas radošo konkursu trīs labāko darbu autori tiks apbalvoti ar piemiņas un pateicības balvām. Foto konkursa darbi jāsūta uz e-pasta adresi:  

“Olimpiskās dienas 2015” pasākumi būs bez maksas, visiem dalībniekiem tiks pasniegti SOK 2015.gada sertifikāti, bet labākajām komandām – speciālbalvas. Viena labākā komanda katrā pašvaldībā saņems LOK kausu. 

Informācija sagatavota
ZOC