7 °C, 0.8 m/s, 90.5 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSumināti sportisti par sasniegumiem vasarā
Sumināti sportisti par sasniegumiem vasarā
15/09/2015

15.septembrī Jelgavas domes priekšsēdētāja vietnieks Aigars Rublis sveica sportistus par sasniegumiem vasaras mēnešos.

15.septembrī Jelgavas domes priekšsēdētāja vietnieks Aigars Rublis sveica sportistus par sasniegumiem vasaras mēnešos.

Par sasniegumiem jūnijā un 7.vietas iegūšanu Eiropas 1. spēlēs, kas notika Azerbaidžānā, peldēšanā brasā 50 metru distancē, tika sveikts Jelgavas specializētās peldēšanas skolas audzēknis Deniss Komars. Trenere Astra Ozoliņa pastāstīja, ka šīs sacensības bija kā “mazās Olimpiskās spēles” ar savu olimpisko ciematu, transportu un izcilu organizāciju. Konkurence brasā bija ļoti liela – ap 50 peldētāju. Tas bija grūts psiholoģisks pārbaudījums, ar kuru Deniss veiksmīgi tika galā. Perspektīvais sportists piekrita trenerei, uzsverot, ka visu izšķīra sekundes simtdaļas.

Jūnijā BMX sportistei Vanesai Buldinskai 3. vieta Eiropas kausa izcīņā BMX 6. posmā Dānijā un vieglatlētei Annai Ševčenko 1. vieta 400 metru barjerskrējienā Latvijas čempionātā vieglatlētikā Ogrē. Viņas trenere – Aļona Fomenko. Viņa šo disciplīnu skrēja otro reizi, un bija grūti lielās konkurences dēļ. Anna atklāja, ka viņai barjerskrējiens ne visai patīk, taču treneri vieš pārliecību, ka viņai izdosies, un jaunā sportiste viņiem tic.

Jūlijā labi panākumi pieciem airētājiem Latvijas čempionātā smaiļošanā un kanoe airēšanā Limbažos. 1. vietu savās disciplīnās izcīnījuši Sergeja Bobkova un Leldes Laures trenētie audzēkņi Boriss Lonskis, Roberts Lagzdiņš, Arkādijs Jefremovs, Rahmats Stromanis un Daniela Kondratova.

Jāpiebilst, ka Danielai, Robertam un Rahmatam arī augusts bijis panākumiem bagāts, jo izcīnītas godalgotas vietas Latvijas Junioru un U-23 čempionātā smaiļošanā un kanoe airēšanā Limbažos vairākās disciplīnās. Šajā čempionātā sešas 1. vietas dažādās disciplīnās izcīnījis arī Rinalds Lasmanis. Neviens no airētājiem gan šodien pasākumā nebija ieradies, jo viņi atrodas Rumānijā, bet nākamnedēļ dosies uz Poliju. Pateicību saņēma Bērnu un jaunatnes sporta skolas pārstāve Elīna Ēdola.

Vasaras pēdējā mēnesī 5.vietu Eiropas čempionātā svara stieņa spiešanā guļus ar ekipējumu svara kategorijā līdz 74 kg Čehijā izcīnīja Jelgavas pilsētas pauerliftinga sporta kluba „APOLONS” trenera Edmunda Jansona audzēknis Renārs Dronga. Viņš čempionātam gatavojās jau kopš aprīļa. Renārs laboja Latvijas rekordu, uzspiežot 225 kg, tomēr viņš uzskata, ka izpildīja tikai savu uzdevumu minimumu un varēja startēt vēl labāk. Savukārt 5.vietu Pasaules čempionātā brīvajā cīņā junioriem svara kategorijā līdz 74 kg, kas notika Brazīlijā, ieguva cīņas kluba „Milons” sportists Alberts Jurčenko. Viņa treneris Vladimirs Smirnovs neslēpa lepnumu, uzsverot – šis čempionāts pierādīja, ka Alberts var cīnīties ļoti augstā līmenī.

Informācija sagatavota
Jelgavas pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību pārvaldē