12.2 °C, 2.5 m/s, 63.6 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiMetāla svētki priecē jelgavniekus un pilsētas viesus
Metāla svētki priecē jelgavniekus un pilsētas viesus
05/09/2015

Sestdien Jelgavā, Pasta salā, jau piekto reizi norisinājās Metāla svētki, kuru tēma šogad ir „Metāla laikmets”. Pasākuma laikā tika piedāvātas gan izzinošas un izglītojošas, gan izklaidējošas un sportiskas aktivitātes.

Sestdien Jelgavā, Pasta salā, jau piekto reizi norisinājās Metāla svētki, kuru tēma šogad ir „Metāla laikmets”. Pasākuma laikā tika piedāvātas gan izzinošas un izglītojošas, gan izklaidējošas un sportiskas aktivitātes.

Metāla svētku sākumā, piedaloties Jelgavas domes priekšsēdētājam Andrim Rāviņam un Vācijas vēstniekam Latvijā Rolfam Šutem, kā arī Ziemeļvācijas metālapstrādes asociācijas „Nordmetal” pārstāvjiem un Mašīnbūves un metālapstrādes rūpniecības asociācijas (MASOC) prezidentam Vilnim Rantiņam, svinīgi tika atklāts „TehnoBuss Latvija” autobuss ar ražošanas un eksperimentu iekārtām un multimediju sistēmām aprīkota ceļojoša mācību laboratorija, kas braukās pa Latvijas skolām, popularizējot inženierzinātnes.

Pasta salas teritorija, atbilstoši tēmai, bija sadalīta vairākos sektoros: „Uzņēmēju laiks”, „Amatnieku laiks” un „Spēļu laiks”. Ikviens varēja iemest metāla naudiņu spainī pie skulptūras „Laika zaglis”, izmēģināt dejošanu ar metālu apkaltās stepa kurpēs, iepazīt ugunsdzēsēju spectērpu un aprīkojuma kolekciju, kalēja amata prasmi vai apskatīt mākslinieku radītās metāla skulptūras, kurās savienots šķietami nesavienojamais. Putna kājas no dzelzs armatūras stieņiem, spalvu vietā – karotes, bet spārni no grābekļiem – to izdomājuši un radījuši Jaunrades skolas pārstāvji.

Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centra Junioru universitātes audzēkņi rādīja zinātnes teātri un apgalvoja, ka „saprast matemātiku, fiziku, ķīmiju un bioloģiju – tas ir forši!” Savukārt mazākie bērni sajūsminājās par putu mašīnu, kas gaisā meta putu zvaigznes, vai aizrautīgi rāpās augšup pa klinšu sienu. Tāpat dienas gaitā uzstājās pilsētas pašdarbības kolektīvi un muzicēja grupa „Colt”.

Svētku izskaņā tika apbalvoti metināšanas konkursa uzvarētāji un „Jelgavas Dzelzs vīrs 2015” laureāti, kā arī pasniegtas simpātiju balvas. Metināšanas konkursā 3. vietu ieguva Mārtiņš Holenders, 2. vietu – Kristaps Krūmiņš, bet šogad 1. vietu izcīnīja Jevgēņijs Makaļskis.

Savukārt par „Jelgavas Dzelzs vīru 2015” jauniešu grupā šogad kļuva Aldis Matisons, bet pieaugušo grupā (vecumā no 19 gadiem) uzvarēja Andis Rozenbilds.

Informācija sagatavota
Jelgavas pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību pārvaldē