8.5 °C, 1 m/s, 94.1 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiEkskursija ar autobusu izstādes “Jelgavas Kaķis” laikā
Ekskursija ar autobusu izstādes “Jelgavas Kaķis” laikā
08/06/2015

Nedēļas nogalē, 13.un 14.jūnijā, Jelgavā norisināsies Starptautiskā kaķu izstāde "Jelgavas Kaķis 2015". Jelgavas reģionālais tūrisma centrs (JRTC) sestdien, 13.jūnijā, aicina doties ekskursijā ar autobusu un iepazīt dzīvnieku pasauli LLU Veterinārmedicīnas fakultātes vēstures muzejā un mini zoo "Lauku sēta".

Klikšķināt, lai atvērtu

Nedēļas nogalē, 13.un 14.jūnijā, Jelgavā norisināsies Starptautiskā kaķu izstāde “Jelgavas Kaķis 2015”. Jelgavas reģionālais tūrisma centrs (JRTC) sestdien, 13.jūnijā, aicina doties ekskursijā ar autobusu un iepazīt dzīvnieku pasauli LLU Veterinārmedicīnas fakultātes vēstures muzejā un mini zoo “Lauku sēta”.

Ekskursijas sākumā interesenti varēs uzzināt par lielāku un mazāku dzīvnieku uzbūvi LLU Veterinārmedicīnas fakultātes vēstures muzejā, kur apskatāmi dzīvnieku skeleti – no mazā sikspārņa līdz divkupru kamielim un pat lielajam kaķim – tīģerim. Šī ir Latvijā bagātīgākā mājdzīvnieku un savvaļas dzīvnieku skeletu eksponātu kolekcija, ko gatavojuši studenti un mācībspēki.

Pēc muzeja apmeklējuma dosimies iepazīt dzīvniekus dabā. Mini zoo “Lauku sēta” dzīvo ēzeļi, poniji, mūlis, gotiņa, lama, truši, punduraitas, pundurkazas, pundurcūkas, kā arī putni – pāvi, tītari, vistas un, protams, suņi un kaķi. Mazākie ekskursijas dalībnieki varēs izvizināties ponija vai ēzelīša mugurā.

Lai ekskursiju būtu ērti apvienot ar izstādes “Jelgavas kaķis” apmeklējumu, ekskursijas dalībnieki autobusā tiks uzņemti arī pie Zemgales Olimpiskā centra. Ekskursijas sākums 13.jūnijā pulksten 12.30 no Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa (Akadēmijas iela 1), pulksten 12.45 iekāpšana pie Zemgales Olimpiskā centra (Kronvalda iela 24). Atgriešanās Jelgavā ap pulksten 15.30.

Dalības maksa ekskursijā: 5 eiro pieaugušajiem, 4 eiro skolēniem, studentiem un pensionāriem, pirmsskolas vecuma bērniem (neaizņemot vietu autobusā) – bez maksas. Papildus izmaksas: mini zoo “Lauku sēta” apmeklējums – 3 eiro pieaugušajiem, 2 eiro studentiem, pensionāriem, 1 eiro bērniem (5-18 g. v.), līdz 4 g. v. bez maksas; papildus pēc izvēles – 1 eiro aplis ar poniju vai ēzelīti.

Ekskursiju vada gide Ina Jurģe. Pieteikšanās ekskursijai pa tālruni 63005447 vai e-pastu . Vietu skaits ierobežots.
 

Informācija sagatavota
JRTC