9.8 °C, 1 m/s, 80.3 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiGrupa „Dakota” ar jubilejas koncertprogrammu viesosies Jelgavā
Grupa „Dakota” ar jubilejas koncertprogrammu viesosies Jelgavā
07/04/2015

Atzīmējot „Dakotas” pilngadību un grupas solista Edvīna Zariņa 60. jubileju, grupa dodas pie saviem klausītājiem ar vērienīgu koncerttūri „Mana spēle”. 16. aprīlī pulksten 19 jubilejas koncerts izskanēs Jelgavas Kultūras namā.

Klikšķināt, lai atvērtu

Atzīmējot „Dakotas” pilngadību un grupas solista Edvīna Zariņa 60. jubileju, grupa dodas pie saviem klausītājiem ar vērienīgu koncerttūri „Mana spēle”. 16. aprīlī pulksten 19 jubilejas koncerts izskanēs Jelgavas Kultūras namā.

Grupas „Dakota” un Edvīna Zariņa jubilejas koncertam dots simbolisks nosaukums „Mana spēle”. Spēlē var laimēt un var pazaudēt. Jubilāram E.Zariņam spēlē ir laimējies ieraudzīt gan „Bagātību salu”, gan „Manu mīļo”, staigāt pa „Muzikantu ielu” un „Piena Ceļu”, kā arī aizkurt „Kurtizāņu ugunskuru”, jo dziesmu teksti un mūzika ir viņa dzīves lielākais laimests.

Jubilejas koncertā E.Zariņu ieradīsies sveikt daudzi muzikālie viesi, ar kuriem sadarbojies jubilārs. Kuri tie būs katrā koncertā, to pats dziesmu autors uzzinās tikai koncerta norises vietā, izlozējot tos kopā ar skatītājiem. Uz kārtīm spēlē būs likts leģendārais dziedātājs Viktors Lapčenoks, bundzinieks un politiķis Ivars Godmanis, dziedātāji Andris Ērglis un Atis Ieviņš, kā arī lieliskais ģitāras virtuozs Harijs Zariņš no grupas „Colt”, dziedātājs Mārtiņš Jātnieks no grupas „Jātnieki” un bijušais grupas „Dakota” bundzinieks Gundars Lintiņš. Netrūks arī īpaši pārsteigumi, jo par godu jubilejas tūrei pēc vairāk nekā 20 gadiem viesu vidū ierindosies grupas „Dālderi” laika skatuves kolēģi – grupa VIA „Varavīksne”, kas labā atmiņā palikusi ar populāro dziesmu „Mums ar brāli kolosāli”.

Jubilejas koncerta pirmajā daļā skanēs dziesmas no grupas „Dakota” jaunā svētku albuma, kā arī kopā ar klausītajiem uzgavilēsim leģendārās grupas „Dālderi” skaņdarbiem: „Dzeltenie aizkari”, „Džokonda”, „Neskaties mēnesī” un dziesmām no mūzikla „Nāc pie puikām”, bet otrajā daļā izskanēs grupas „Dakota” zelta repertuārs: „Kurtizāņu ugunskurs”, „Vakariņas 5-atā”, „Aizej tad, kad snigs”, „Muzikants”, „Naktstauriņu karnevāls”, „Viss vēl būs”, „Padsmitnieku laiks” un citi grupas populārākie hiti.

Biļetes uz koncertu iespējams iegādāties „Biļešu Paradīze” kasēs visā Latvijā un www.bilesuparadize.lv, kā arī Jelgavas Kultūras nama kasē.

 
Informācija sagatavota
Koncertaģentūrā “BRAVISSIMO”