7.3 °C, 3.1 m/s, 94.4 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSestdien atvadīsies no ziemas un sagaidīs pavasari
Sestdien atvadīsies no ziemas un sagaidīs pavasari
16/02/2015

Svinot slāvu svētkus „Masļeņica”, ikviens aicināts atvadīties no ziemas un sveikt pavasara atnākšanu. Jautrības pilnie, atraktīvie svētki norisināsies 21.februārī no pulksten 13. Pasākuma pirmā daļa notiks Jelgavas kultūras nama Deju zālē, kur mazos jelgavniekus ar jaunu programmu priecēs teātra studija „Poteha” V.Astapenko vadībā. Svētki turpināsies ar jautrām spēlēm un garšīgām pankūkām pulksten 14 skvērā aiz kultūras nama.

Foto: Sabiedrības integrācijas pārvaldes arhīvs

Svinot slāvu svētkus „Masļeņica”, ikviens aicināts atvadīties no ziemas un sveikt pavasara atnākšanu. Jautrības pilnie, atraktīvie svētki „Masļeņica” norisināsies 21.februārī no pulksten 13. Pasākuma pirmā daļa notiks Jelgavas kultūras nama Deju zālē, kur mazos jelgavniekus ar jaunu programmu priecēs teātra studija „Poteha” V.Astapenko vadībā. Svētki turpināsies ar jautrām spēlēm un garšīgām pankūkām pulksten 14 skvērā aiz kultūras nama.

„Masļeņica” ir seni slāvu svētki ar daudzveidīgām paražām un tradīcijām, kas saglabājušās cauri gadsimtiem līdz mūsdienām. Pasākuma dalībnieki varēs klausīsies dažādas tautasdziesmas ar humora pieskaņu, dziedāt līdzi un piedalīties rotaļās, kā arī nogaršot pankūkas, kas ir „Masļeņicas” viens no būtiskākajiem elementiem ar rituāla nozīmi. Apaļās pankūkas simbolizē sauli, kas spoži spīd, padarot dienas siltākas, gaišākas un garākas. Visi interesenti, īpaši bērni ar vecākiem, tiek laipni aicināti līksmi pavadīt garo, auksto ziemu un sagaidīt ilgi gaidīto pavasari!

Pasākumu organizē Sabiedrības integrācijas pārvalde un atbalsta „Jelgavas krievu biedrība Istok”, „Jelgavas baltkrievu biedrība Ļanok”, Latvijas Poļu Savienības Jelgavas nodaļa un apvienības „Brīvprātīgie Jelgavai” jaunieši.

Ieeja uz pasākumu bez maksas.

 
Informācija sagatavota
Sabiedrības integrācijas pārvaldē