8.1 °C, 4 m/s, 60.8 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiStartē jaunā „Garšas tūre Jelgavā”
Startē jaunā „Garšas tūre Jelgavā”
02/02/2015

No 1. februāra līdz 31. maijam norisinās akcija „Garšas tūre Jelgavā”. Tās laikā interesenti aicināti doties īpašā pastaigu maršrutā pa Jelgavu, iepazīstot ievērojamākās vietas un nobaudot pilsētas īpašo piedāvājumu – pamatēdienu „Hercoga bura”, desertu „Šarlotes skūpsts” un atspirdzinošo dzērienu „Jelgavas bellini”. Pastaigas maršruta noslēgumā iespējams saņemt Jelgavas gardēža suvenīru – uzņēmumā „Keramika LV” izgatavotu fondī trauku ar Jelgavas simboliku.

Publicitātes attēls

No 1. februāra līdz 31. maijam norisinās akcija „Garšas tūre Jelgavā”. Tās laikā interesenti aicināti doties īpašā pastaigu maršrutā pa Jelgavu, iepazīstot ievērojamākās vietas un nobaudot pilsētas īpašo piedāvājumu – pamatēdienu „Hercoga bura”, desertu „Šarlotes skūpsts” un atspirdzinošo dzērienu „Jelgavas bellini”. Pastaigas maršruta noslēgumā iespējams saņemt Jelgavas gardēža suvenīru – uzņēmumā „Keramika LV” izgatavotu fondī trauku ar Jelgavas simboliku.

Lai piedalītos akcijā, jāsaņem akcijas buklets un jāsakrāj zīmodziņi, nogaršojot Jelgavas īpašos ēdienus trīs dažādās vietās: ģimenes restorānā „Hercogs” vai picorānā „Tami-Tami” akcijas dalībnieki aicināti baudīt pamatēdienu „Hercoga bura”, bistro „Silva” piedāvā desertu „Šarlotes skūpsts”, savukārt krodziņā „Istaba” jānogaršo atspirdzinošais dzēriens “Jelgavas bellini”. Akcijas bukletus iespējams saņemt Jelgavas Svētās Trīsvienības baznīcas tornī un akcijā iesaistītajos ēdināšanas uzņēmumos.

Jelgavas īpašie ēdieni pilsētas ēdināšanas uzņēmumu ēdienkartēs iekļauti no 2012. gada februāra. Tie tapuši, sadarbojoties Jelgavas pilsētas pašvaldībai, Amatu vidusskolai un pilsētas uzņēmējiem.

„Hercoga bura” ir pamatēdiens, kas gatavots no īpaši marinētas un krāsnī ceptas cūkgaļas, ko pasniedz ar karamelizētiem skābētiem kāpostiem, dažādiem ceptiem dārzeņiem un saknēm, brūkleņu biezeni un mārrutkiem. Deserts „Šarlotes skūpsts” ir olu-biezpiena krēma un divu veidu sulas želejas uzputeņu kārtojums ar augļu-ogu biezeņa mērci. Atspirdzinošā dzēriena „Jelgavas bellini” viena no galvenajām sastāvdaļām ir smiltsērkšķu sula, kas arī izmantota, gatavojot pamatēdienu un desertu.

Sīkāku informāciju par akciju iespējams saņemt Sv. Trīsvienības baznīcas tornī (tālrunis 63005447) vai mājas lapā www.visit.jelgava.lv.

„Garšas tūre Jelgavā” pagājušajā gadā uzvarēja Latvijas Tūrisma attīstības valsts aģentūras rīkotajā konkursā „Veiksmīgākais jaunais tūrisma produkts”.

 
Informācija sagatavota
Jelgavas pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību pārvaldē