10.4 °C, 1.5 m/s, 64.6 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPareizticīgo Ziemassvētku koncerts
Pareizticīgo Ziemassvētku koncerts
16/12/2014

Par godu pareizticīgo Ziemassvētkiem, kas ik gadu tiek svinēti naktī no 6. uz 7.janvāri, Sabiedrības integrācijas pārvalde un biedrība „Jelgavas nacionālo kultūras biedrību asociācija" organizē koncertu, kas notiks 11.janvārī, pulksten 14 Jelgavas pilsētas Kultūras namā. Koncerta biļetes var iegādāties no 17.decembra.

Foto: Jelgavas pilsētas pašvaldības arhīvs

Pienācis gada tumšākais laiks, bet vienlaikus tas ir arī gaišs laiks, jo  mājās tiek aizdegtas svecītes un spoži mirdz rotātas egles. Ziemassvētki ir vieni no gada skaistākajiem svētkiem, šis ir piedošanas laiks, kad visi mēs ceram un noticam brīnumiem. Pareizticīgo pasaule šos svētkus atzīmē 7.janvārī.
 
Kā jau tradicionāli, Jelgavā notiks  Pareizticīgo Ziemassvētku koncerts, kas norisināsies 2015.gada 11.janvārī plkst.14:00 Jelgavas pilsētas Kultūras nama Lielajā zālē.
 
Šogad svinīgā koncerta apmeklētājus priecēs: solistes Eliāna Sanda Veinberga, Anna Orlova, Reinis Zariņš (ksilofons), Madara Murņikova (čells), Sofija un Jeļizaveta Gridjuško (klavieres), Rīgas Visu Svēto pareizticīgo baznīcas ansamblis (vad. K.Sisojeva), koris „Zvonņica” (vad. J.Vavilova), Sv.Simeona un Sv.Annas pareizticīgo katedrāles Svētdienas skolas bērni (vad.L.Veržbicka). Koncertmeistari Zane Rubesa, Natālija Romanova un Jurijs Kaspers.
 
Koncerta režisore Lolita Truksne, mākslinieciskā vadītāja Jeļena Vavilova un scenogrāfe Anna Ziemele.

Ieejas biļete uz koncertu: 1,- EUR. Biļetes var iegādāties no 17.decembra biedrībā „Jelgavas nacionālo kultūras biedrību asociācija” (Sarmas iela 4, Sabiedrības integrācijas pārvaldes darba laikā), bet 2015.gada 10. un 11.janvārī – Kultūras nama kasē.
 
Ieņēmumi par biļetēm tiks ziedoti labdarībai – Jelgavas Sv.Simeona un Sv.Annas pareizticīgo katedrālei.
 
Pasākumu organizē JPDA Sabiedrības integrācijas pārvalde un biedrība „Jelgavas nacionālo kultūras biedrību asociācija”, atbalsta Jelgavas pilsētas dome. ​
 
 
Informācija sagatavota
Jelgavas pilsētas pašvaldības
Sabiedrības integrācijas pārvaldē