3.8 °C, 0.8 m/s, 85.9 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiTautasdziesmu dziedāšanas vakars „Ziemas saulgriežu laiks”
Tautasdziesmu dziedāšanas vakars „Ziemas saulgriežu laiks”
13/12/2014

17. decembrī, pulksten 18 ikviens interesents tiek aicināts uz tautasdziesmu dziedāšanas vakaru "Ziemas saulgriežu laiks" Kr.Barona zālē Jelgavas Zinātniskajā bibliotēkā. Piedalīšanās ir bezmaksas, galvenais, lai ir patikšana un mīlestība pret tautasdziesmu. Sadziedāšanos vadīs folkloras kopas "Dimzēns" vadītāja Velta Leja.

Klikšķināt, lai atvērtu

17. decembrī, pulksten 18 ikviens interesents tiek aicināts uz tautasdziesmu dziedāšanas vakaru “Ziemas saulgriežu laiks” Kr.Barona zālē Jelgavas Zinātniskajā bibliotēkā. Piedalīšanās ir bezmaksas, galvenais, lai ir patikšana un mīlestība pret tautasdziesmu. Sadziedāšanos vadīs folkloras kopas “Dimzēns” vadītāja Velta Leja.

„Decembris paspējis izmēģināt salu un sniegu, noliek tos malā, tepat pa ķērienam: kuru katru brīdi var ievajadzēties pa īstam. Zeme reizēm puskaila, pluskaina; diena īsa; nakts klusa… Uz brīdi dūmakā pavīs saule. Tagad tā blāva, plakana kā tāda zāļu ripiņa un pavisam nelielās devās. Tomēr vieglāk mums tumsas cēlienu izturēt. Vienrīt zem kājām zemes virskārta krakst, bet pret vakaru miegainās debesīs pār tukšo zemi sāk putināt sniegu: velk ciet prom ejošā Decembra pēdas. Stārķi pašos Āfrikas dienvidos šonakt novērsīs skatu no okeāna, knābjus ziemeļu virzienā pagriezīs.” (J.Baltvilks)

Mūsu kultūras pamats ir folklora un tā ļauj mums droši stāvēt līdzās citām tautām. Tautasdziesma ir fundaments mūsu etniskās piederības apziņai un dziedāšana veicina kopības izjūtu cilvēku starpā.

Būsim kopā, lai sajustu harmoniju un estētisku skaistumu.

Informācija sagatavota
Jelgavas Zinātniskajā bibliotēka