3.8 °C, 0.8 m/s, 85.9 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētas bibliotēkās – izstādes lieliem un maziem
Pilsētas bibliotēkās – izstādes lieliem un maziem
12/12/2014

Jelgavas Zinātniskās bibliotēkas (JZB) lasītavā līdz 18.decembrim apskatāma Šri Činmoja Kumara Ghošas darbu izstāde „Māksla, kas strāvo no jaunrades avota”. Savukārt bērnu bibliotēkas "Zinītis" abonementā ir izstādīti pirmsskolas izglītības iestādes „Ķipari” 5 un 6 gadus veco bērnu zīmējumi par tēmu "Rūķi".

Foto: JZB arhīvs

Jelgavas Zinātniskās bibliotēkas (JZB) lasītavā līdz 18.decembrim apskatāma Šri Činmoja Kumara Ghošas darbu izstāde „Māksla, kas strāvo no jaunrades avota”. Savukārt bērnu bibliotēkas “Zinītis” abonementā ir izstādīti pirmsskolas izglītības iestādes „Ķipari” 5 un 6 gadus veco bērnu zīmējumi par tēmu “Rūķi”.

„Māksla, kas strāvo no jaunrades avota” – tā saucas ekspozīcija, kas veltīta ievērojamā bengāļu mākslinieka Šri Činmoja Kumara Ghoša daiļradei. Viņa darbi tiecas nodot skatītājiem autora īpašo mākslas sūtības redzējumu. Ekspozīciju veido gan darbi ar plūstošiem krāsu rakstiem un pustoņu improvizācijām, kas vairāk ir adresēti skatītāja sirdij un viņa jūtu pasaulei, nevis loģiskai domāšanai, gan atsevišķas grafikas, kas veltītas miera, harmonijas un brīvības tēmai. Autora grafisko darbu tematikā centrālo vietu ieņem putnu tēls. Šai sērijai, kuru veido daudzi miljoni putnu zīmējumu, autors deva nosaukumu – „Dvēseles putni”. Šri Činmoja darbi ir guvuši atzinību un pēdējo 30 gadu laikā izstādīti daudzās ievērojamās galerijās un muzejos.

Jāatgādina, ka līdz janvāra beigām JZB nozaru literatūras abonementā aplūkojama arī Madaras Boldiševicas veidoto ziedu rotu izstāde.

 
Informācija sagatavota
JZB